Zboruri AirConnect Târgu Mureș – București, din 28 martie Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1335 Vizualizări

Zboruri AirConnect Târgu Mureș – București, din 28 martie

Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș” și compania aeriană AirConnect, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și al Asociației VISIT Mureș, au organizat marți, 7 martie, un eveniment de prezentare a ofertei de conectivitate aeriană disponibilă direct de la Târgu Mureș spre București.

Zborurile regulate între Târgu Mureș și București vor fi operate din 28 martie, cu patru frecvențe săptămânale, două zboruri în zilele de marți și două în zilele de joi.

„Fiecare companie aeriană nouă, fiecare zbor nou, reprezintă o oportunitate pentru regiune deoarece devin ușor accesibile diferite părți ale lumii sau al României. Acesta este un alt pas important pentru ca Aeroportul „Transilvania” Târgu Mureș să devină un nod de transport al regiunii, prin care vom putea ajunge în capitala țării. Aeroportul „Transilvania” Târgu Mureș – poarta aeriană a Transilvaniei – se află într-un proces amplu de dezvoltare. A fost semnat contractul pentru extinderea platformei de parcare a aeronavelor și extinderea terminalului de pasageri, construirea remizei PSI este în curs de desfășurare, iar anul trecut au fost date în folosință noile echipamente de control și de securitate. Considerăm importantă consolidarea aeroportului regional, desigur nu în detrimentul altora, ci cu scopul de a facilita transportul locuitorilor din regiune și pentru dezvoltarea turismului zonal. Dezvoltarea Aeroportului Transilvania Târgu Mureș a fost și va rămâne o prioritate pentru Consiliul Județului Mureș”, a declarat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Zbor la prețul de 164 de lei

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, pe perioada orarului de vară, în perioada 28 martie – 28 octombrie 2023, sunt disponibile 16.374 de locuri.

”Aeroportul ”Transilvania – Târgu Mureş” are ca scop punerea în valoare a frumuseților ariei de captare și de asemenea noile facilități pe care le are deja aeroportul (pistă, căi de rulare și platforme) sau care urmează să le aibă (terminal nou, platforme de parcare mărite, remiză pompieri). De aceea considerăm de o importanță majoră conexiunea pe cale aeriană cu capitala României – București. În aceeași măsură interesul pentru a vizita capitala în City break-uri din partea pasagerilor, interesul mediului academic și business ne arată importanța operării rutei Târgu Mureș – București. Ne dorim foarte mult ca această cursă să fie susținută de un număr mare de pasageri care aleg să ne calce pragul, este de altfel singura șansă ca această destinație să funcționeze în viitor”, a transmis Peti Andrei, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș.

Biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, din aplicația disponibilă în Apple Store si Google Play Store, ori prin intermediul agențiilor de turism, la tarife începând de la 164,15 de lei (tarif pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate). Discuțiile din timpul evenimentului avute cu mediul de afaceri și agențiile de turism au atins și subiecte legate de oportunitățile de colaborare astfel încât aceste conexiuni să se dezvolte, dar și despre nevoile specifice ale regiunii.

„Deși suntem o importantă destinație turistică a României, și în top cinci cele mai ospitaliere regiuni ale lumii, conform unui sondaj realizat de Booking.com, accesibilitatea în zona județului Mureș este destul de grea. Existența cursei aeriene regulate București – Târgu Mureș o să dea o altă dinamică zonei. Turismul județului Mureș dar și economia din zonă se așteaptă la un nou avânt”, a afirmat Szántó Lóránt, directorul Asociației Visit Mureş.

„Târgu Mureș nu a mai avut o conexiune directă cu capitala României de mulți ani, astfel că prin introducerea zborurilor AirConnect ne-am dorit să venim în întâmpinarea nevoilor mediului de business din Târgu Mureș și a locuitorilor din zonă care își doresc să ajungă la București repede și confortabil. Ofertele noastre de zbor sunt diversificate, adaptate fiecărui călător, iar avioanele ATR 72-600 din flota AirConnect au o cabină îmbunătățită pentru confort sporit al pasagerilor, în același timp fiind cele mai eficiente aeronave regionale din punct de vedere al consumului de combustibil, cu 40% mai puține emisii de dioxid de carbon per călătorie”, a spus și Tudor Constantinescu, director general AirConnect.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE