VIDEO: Andreea Marin, mesaj pentru femeile de la Centrul pentru victimele violenței domestice Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

VIDEO: Andreea Marin, mesaj pentru femeile de la Centrul pentru victimele violenței domestice

Întreg colectivul Centrului educațional AMA Learning Center sărbătorește azi, de 8 martie, unicitatea femeilor, într-un mod inedit.

“Ziua femeii este despre iubire, frumos, bunătate, bucurie. Însă în tot acest vals al zâmbetelor, ne-am dorit sa ne întoarcem privirea spre ochii înlăcrimați ai femeilor abuzate. Se spune că 1 din 3 femei întâlnește o forma de abuz de-a lungul vieți. O fi adevărat? O fi fals? Nu știm cu exactitate, însă ce putem ști cu siguranță, este că putem modela suflete mari în trupuri mici, încă de la grădiniță și chiar mai repede. M-am gândit, poate chiar ezitat înainte de acestă campanie. Sunt acești copii prea mici pentru a li se vorbi de abuz? Nu, nu sunt! Bineînțeles, informația le-a fost prezentată fără a le produce vreo traumă, practic am pus accentul pe puterea binelui. Sunt învățați că și vorbele pot răni, iar bucuria lui “a dărui” este mai mare decât bucuria lui “a primi.” Schimbarea pleacă de la noi, cei care clădim viitorul. Fii bun! “ , a menționat Alina Oprea, administrator AMA Learning Center.

Violența împotriva femeilor este un fenomen structural și global, care nu cunoaște granițe sociale, economice ori naționale. Este o încălcare gravă a drepturilor omului, care rămâne în mare măsură nesancționată.

“Am inițiat această campanie, iar mămicile copilașilor din grupa mea au răspuns pozitiv. Le mulțumesc foarte mult. S-au pregătit pachete cu produse cosmetice, cărți și multe altele. Pentru copilași, Alina Oprea a cumpărat jucării și dulciuri. Copilașii noștri nu se nasc gata empatici, asta trebuie să vină cu timpul, să vadă în familie astfel de exemple și mai apoi la creșă și grădiniță. Ei au simțit din nou bucuria de a dărui, iar părinților, adulților, le-am dedicat activitatea de astăzi, și îi rog să uite cât sunt de importante: liniștea, grija și iubirea în familie. Cadourile vor ajunge la Centrul pentru victimele violentei domestice, din Târgu Mureș, unde, momentan se afla 14 femei și 10 copilași cu vârsta cuprinsă intre 6 luni și 13 ani. Vocea campaniei noastre a fost completată de Andreea Marin, cea care de-a lungul anilor s-a implicat în astfel de campanii. Îi mulțumim pentru mesajul de susținere și pentru implicare! Numărul victimelor violenței domestice crește de la an la an. Adăposturile sunt prea puține, iar legea prea blândă.  Pentru copiii voștri și pentru voi, nu mai iertați prima palmă, fie ea și psihică. Meritați tot ce e mai bun! Respectați-vă și puneți-vă la adăpost! “, a adăugat Natalia Lazăr, educatoare AMA Learning Center.

Ziua Femeii, marcată în toată lumea pe 8 martie, serbează curajul și puterea celor care au jucat un rol extraordinar în societate, iar aceste femei sunt mai puternice decât oricare.

Îndrăgita Andreea Marin, jurnalistă și prezentatoare de televiziune, moderatoare a emisiunii Surprize, surprize difuzată de canalul TVR 1 din 1999 până în 2007, fost jurat în emisiunea Uite cine dansează!, difuzată de postul de televiziune Pro TV a transmis un mesaj de încurajare acestor femeilor de la Centrul pentru victimele violentei domestice într-un clip realizat special pentru aceste eveniment.

“Dragele mele vine primăvara și, odată cu ea, sper, timid, la început, din ce în ce mai mult apoi, să încolțească dragostea de viață din nou în inimile voastre. Știu că ați trecut prin momente dificile, dar  toate femeile, mai devreme sau mai târziu, trec printr-un moment greu, cel puțin unul în viață. Aveți, însă, copiii ca motivație pentru viitor. Și dacă nu sunteți încă mame, veți fi cu siguranță și puteți avea atâtea motive în viață care să vă bucure“.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE