Home / Administratie / Mureș: Razie nocturnă împotriva șoferilor băuți sau drogați

Mureș: Razie nocturnă împotriva șoferilor băuți sau drogați

Distribuie

Polițiștii rutieri din județul Mureș au desfășurat, joi seara, 9 martie, între orele 18.00 – 2.00, o acțiune preventiv-reactivă pentru verificarea conducătorilor auto cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive și conștientizarea acestora referitor la riscurile la care se expun în momentul în care conduc vehicule sub influența unor astfel de substanțe.

În cadrul acțiunii desfășurate pe raza întregului județ au fost utilizate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotare. La acțiune au participat și specialiști din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș, care au aplicat conducătorilor auto care și-au dat acordul, chestionare specifice pentru realizarea unui studiu în privința consumului de substanțe psihoactive, oferind totodată recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe.

”În urma activităților, au fost verificate peste 600 de autovehicule, fiind testați cu privire la consumul de alcool 619 conducători auto și 28 cu privire la consumul de substanțe psihoactive. De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale și a fost întocmit un dosar penal privind conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive. Ca măsură complementară au fost reținute 11 permise de conducere”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.