Home / Administratie / Luduș: Alocări de sume din fondul de rezervă

Luduș: Alocări de sume din fondul de rezervă

Distribuie

În proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local, pe anul 2023 al Primăriei Orașului Luduș, Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, a precizat că a inițiat acest proiect „din necesitatea cuprinderii în bugetul de venituri și cheltuieli a sumelor alocate prin Decizia nr. 2218 din 9 februarie 2023 de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș prin care s-a repartizat pentru Orașul Luduș suma de 552.000 de lei, sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate, respectiv partea destinată cheltuielilor cu bursele acordate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat aferente anului bugetar 2023, în sumă de 254.000 de lei, partea destinată finanțării CES în sumă de 46.000 de lei și partea destinată finanțării cheltuielilor cu bunuri și servicii suma de 252.000 de lei, precum și efectuării unor virări de credite în bugetul Primăriei și a unităților subordonate orașului Luduș, necesare desfășurării activității în bune condiții”.

În același proiect de hotărâre, ec. Maria Suciu, șef Birou „Buget, Finanțe, Contabilitate, Resurse Umane”, a propus Legislativului local să aloce suma de 184.000 de lei din fondul de rezervă bugetară pentru unele obiective de investiții necesare în anul 2023: 91.000 de lei pentru servicii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul investiții „Construire și dotare corp nou Școala Gimnazială nr. 1 Luduș”, în vederea depunerii documentației pentru atragerea finanțării prin Programul Regional Centru 2021-2027. Suma se alocă pe trimestrul II 2023; 50.000 de lei pentru obiectivul de investiții „Consultanță Restaurarea și punerea în valoare a Castelului Banffy din orașul Luduș”. Suma se alocă pe trimestrul I 2023; 25.000 de lei în vederea executării branșamentului de gaze naturale la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”. Suma se alocă pe trimestrul I 2023; 18.000 de lei în vederea achiziționării unor servicii de consultanță în vederea depunerii unui proiect prin Programul PNRR, Componenta 15 – „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar de stat”. Suma se alocă pe trimestrul I 2023.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local al orașului Luduș a fost aprobat de consilierii locali în ședința ordinară a Consiliului Local din 28 februarie 2023.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.