Gabriel Toncean, lobby pentru mai multe ore de educație fizică în școli Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 270 Vizualizări

Gabriel Toncean, lobby pentru mai multe ore de educație fizică în școli

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, s-a declarat îngrijorat vineri, 10 martie, de creșterea numărului de cazuri de obezitate infantilă, fenomen coroborat cu scăderea numărului de ore de educație fizică și sport din programa școlară.

”Suntem campioni și la obezitate infantilă”

Cu prilejul unei conferințe de presă organizată la Târgu Mureș pentru a prezenta bilanțul celor 10 ani de când se află la conducerea Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean a tras un dublu semnal de alarmă, atât înspre părinți cât și către decidenții care stabilesc programa școlară.

”Este o situație îngrijorătoare faptul că nu suntem campioni doar la fitness. Din păcate, suntem campioni și la obezitate infantilă. Trag un semnal de alarmă în primul rând către părinți, pentru că știm cu toții, părinții reprezintă exemplul și direcția pe care trebuie să o aibă copilul, dar mai ales trag un semnal de alarmă către decidenți care ar trebui să ia serios în considerare faptul că în acest moment în România copiii au doar o oră de educație fizică pe săptămână. Este strigător la cer când suntem medaliați cu bronz la obezitate infantilă, iar noi încet-încet scoatem orele de educație fizică din programa școlară considerând că este suficient”, a afirmat Gabriel Toncean.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele Federației Române de Culturism și Fitness a militat pentru promovarea unui stil de viață sănătos, în primul rând prin sport și mișcare.

”De-a lungul timpului s-a dovedit că sportul este cel mai bun medicament al vieții. Suntem cu toții conștienți că se promovează foarte mult medicamentele, farmaciile și casele de pariuri. Cred că ar fi timpul să promovăm un stil de viață sănătos, să promovăm produsele românești, să ne promovăm pe noi, să promovăm valorile și va veni timpul când ne vom bucura de ceea ce cultivăm, dacă vom face acest lucru. Trag un semnal de alarmă, cu rugămintea ca cei care sunt în măsură să încerce să suplimenteze orele de educație fizică din școli”, a punctat Gabriel Toncean.

Numărul 1 din cadrul Federației Române de Culturism și Fitness a spus că a trăit în urmă cu câțiva ani ”șocul vieții” când a văzut că se editează un manual pentru orele de educație fizică și sport.

”În urmă cu câțiva ani am trăit șocul vieții mele când am văzut că unul dintre miniștrii Educației a introdus pentru orele de educație fizică o carte. Copiii noștri au nevoie de mișcare, au nevoie de sport, să fie activi, sigur, au nevoie și de cărți dar să lăsăm cărțile pentru materiile specifice. La ora de educație fizică și sport trebuie să avem activitate fizică”, a conchis Gabriel Toncean.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE