Home / Agricultura / FMC, investiţii continue în cercetare și inovare

FMC, investiţii continue în cercetare și inovare

Distribuie

Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș a găzduit marți, 7 martie 2023, o nouă ediție a tradiționalului Simpozion de Primăvară organizat de compania DAFCOCHIM din Târgu Mureș. Și de această dată interesul fermierilor transilvăneni a fost foarte mare, dovadă fiind cei aproximativ 450 de participanți care au primit direct de la sursă informații valoroase despre utilizarea unor inputuri și tehnologii de ultimă oră din domeniul geneticii și a protecției plantelor. În acest sens, reprezentanți din top managementul companiilor multinaționale Adama România, Bayer Crop Science România, Corteva România, FMC Agro România și Syngenta România au prezentat cele mai proaspete noutăți de specialitate și au intrat în dialog cu fermierii dornici să își îmbunătățească în mod sustenabil producțiile.

Vasile Iosif, Country Leader FMC România și Moldova, a făcut, în debutul alocuțiunii sale, o scurtă prezentare a corporației FMC (Food Machinery Chemical Corporation), nu înainte de a mulțumi organizatorilor simpozionului și de a transmite câteva gânduri de aleasă prețuire doamnelor și domnișoarelor aflate în sala de conferințe a Centrului de Evenimente RĂB din Sângeorgiu de Mureș.

”Doresc să mulțumesc partenerului nostru DAFCOCHIM, domnului Liviu Cojoc, domnului Radu Fodor, domnilor Marinel Ștefan și Gheorghe Boțoman, precum și întregii echipe DAFCOCHIM pentru acest eveniment excepțional. De asemenea, vă mulțumesc dumneavoastră fermierilor pentru decizia de a participa la acest eveniment tehnic dedicat protecției plantelor și agriculturii în general. Cu ocazia zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, vreau să urez doamnelor și domnișoarelor La mulți ani și o primăvară cu cât mai multe zâmbete. De asemenea, ne dorim să avem cât mai multe doamne și domnișoare în agricultura românească, domeniu care a devenit extrem de performant și dinamic, agricultura folosind astăzi din plin realizările științei precum produse (inputuri), tractoare, echipamente și produse digitale pe care nici nu le puteam imagina acum 10-15 ani de zile”, a spus Vasile Iosif.

Companiile multinaționale și interesul acestora pentru inovare în domeniul protejării culturilor agricole

“FMC este o companie care se bazează pe știință și cercetare, iar obiectivul nostru este acela de a răspunde la provocările fermierilor de pretiutindeni, precum creșterea producției agricole și protejarea mediului înconjurător. Considerăm că, pentru a răspunde în prezent marilor provocări ale omenirii, hrană mai multă și de mai bună calitate, trebuie să utilizăm știința și descoperirile acesteia”, a afirmat directorul general al FMC România și Moldova.

”FMC este o companie americană care a luat ființă în a două jumătate a secolului XIX. FMC este un brand cu tradiție în agricultura mondială fiind un lider în dezvoltarea și furnizarea de tehnologii eficiente care înglobează produse pentru protecția și nutriția plantelor. Food Machinery Corporation a fost fondată în 1883 de către chimistul John Bean, care a inventat și a produs în serie pompa de tratamente fitosanitare sub presiune, o descoperire majoră pentru acele vremuri. În 1941, compania a produs pentru armata americană transportoarele blindate M113, care au fost cele mai utilizate în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar în anul 2001 întreaga producție de echipamente a fost separată într-o companie independentă și cotată pe bursă sub numele de FMC Technology. De asemenea, suntem cei mai mari producători de litiu la nivel global prin compania Livent, iar cercetarea noastră în domeniul protecției și nutriției planetelor este printre cele mai performante din întreaga industrie”, a completat Vasile Iosif.

FMC – 6.400 de angajați, 23 de centre de cercetare la nivel global

Din prezentarea făcută de către directorul general al FMC România și Moldova nu au lipsit două tranzacții istorice care au transformat FMC într-un jucător de Top 5 mondial în domeniul cercetării și inovării.

”FMC a căpătat o nouă dimensiune achiziționând compania Cheminova în 2015, iar în anul 2017 a cumpărat, de la DuPont, întreaga cercetare din domeniul protecției plantelor. Astfel, cercetarea companiei DuPont, cu specialiști, precum și întreaga bază logistică de cercetare, se găsește astăzi în FMC. Suntem extrem de mândri și suntem a cincea companie la nivel global de cercetare și inovare având circa 6.400 de angajați și 23 de centre de cercetare. Suntem peste tot în lume și inovăm în domeniul protecției și al nutriției plantelor contribuind major la securitatea alimentară a fiecărui cetățean”, a precizat Vasile Iosif.

FMC investește în cercetare și invoare 7% din cifra de afaceri

Referindu-se la dimensiunea activității de cercetare și inovare a Food Machinery & Chemical Corporation, Vasile Iosif a arătat că anual 7% din cifra de afaceri este direcționată activităților aferente cercetării și inovării. 

”În anul 2022 cifra noastră de afaceri se va situa către 6 miliarde de dolari, iar investiția FMC în cercetare și dezvoltare este în fiecare an de 7% din cifra de afaceri. Anul trecut am investit peste 400 de milioane de dolari în inovarea de noi produse, inovare care, din păcate, necesită foarte mult timp și investiții susținute. Acum circa 15 ani existau foarte multe companii multinaționale care inovau, cred că cei care sunteți mai vechi în domeniul protecției plantelor va puteți aminti de nume de companii care au dispărut de mult din acest domeniu. Trebuie să știți că acum 15-20 de ani inovarea unui produs fitosanitar era mult mai ușoară, iar investiția pentru a obține un nou produs fitosanitar se situa la circa 100 milioane de dolari. Astăzi, o companie din domeniul protecției plantelor, trebuie să investească timp de circa 12 ani, 50 dolari pe minut, iar la finalul investiției de circa 285 de milioane de dolari va putea ști dacă a obținut un nou produs fitosanitar sau nu. Trebuie să înțelegem că inovarea și cercetarea au devenit extrem de costisitoare și circa 40% din acest cost îl reprezintă numai înțelegerea impactului noului produs fitosanitar asupra mediului”, a explicat directorul general al FMC România și Moldova.

Viitorul în domeniul protecției plantelor, din ce în ce mai complex!

”Compania FMC are în proces de omologare produse sintetice dar și produse biologice. Consider că domeniul protecției plantelor va deveni mult mai complex și dificil pentru fiecare dintre dumneavoastră care îmbrăcați halatul alb de specialist în domeniul protecției plantelor. Atunci când o să decideți/alegeți tratamentele fitosanitare pentru culturile dumneavoastră, va trebui să vă gândiți la principiile Combaterii Integrate (IPM) și mai ales să alegeți tratamentele cele mai potrivite și combinațiile cele mai eficiente între produsele sintetice (pesticide) și produse biologice. Viitorul, din păcate, dacă Strategia de la Fermă la Consumator nu va ține cont de realitățile concrete din fermele europene, va fi mult mai complex din punct de vedere al combaterii eficiente a bolilor, dăunătorilor și buruienilor afectând negativ securitatea alimentară a fiecărui cetățean european”, a anunțat directorul general al FMC România și Moldova.

La final, Cătălin Viziru a făcut o scurtă trecere în revistă a noutăților din portofoliul de produse, de la erbicide la fungicide, insecticide, fertilizanți, biostimulatori și adjuvanți.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.