Home / Comune / VIDEO, FOTO: Oaspeți din cinci țări la Deda

VIDEO, FOTO: Oaspeți din cinci țări la Deda

Distribuie

Având ca deviză ”Tradiție și continuitate la Deda”, Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” Deda, ca partener în cadrul Festivalului Internațional de Folclor ”Lasă primăvara-n casă”, ediția a VI-a, organizat de Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” Târgu Mureș, a avut oaspeți joi, 9 martie, elevi și cadre didactice din Republica Moldova, Spania, Turcia, Ucraina și România.

„Pentru că unul dintre obiectivele Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” Deda este cultivarea și transmiterea în rândul elevilor, tradiţiile populare, prima parte a întâlnirii a avut loc la Muzeul Etnografic din Deda, urmând ca a doua parte să se desfășoare la Liceul Tehnologic ”Vasile Netea”, a declarat prof. Liliana Covrig Bănulici, director adjunct al Liceului Tehnologic ”Vasile Netea” din Deda.

La reușita activității a contribuit un grup de elevi ai Liceului Tehnologic ,,Vasile Netea” Deda și cadrele didactice prof. Covrig Bănulici Liliana, director adjunct, prof. Maria Lircă, prof. Csupan Eduard, prof. Olivița Bâta, prof. Magda Pop, prof. Anca Moldovan, prof Andreea. Petruț și prof. Claudia Ilieș. „70 de oaspeți s-au bucurat de o amplă reflecţie asupra culturii şi civilizaţiei de pe Valea Mureșului Superior. În cadrul activității, a fost realizat un cerc de pictură, unde a fost pictat costumul popular românesc de către elevi, a fost prezentat un scurt program artistic, și s-a vorbit despre imporanța activităților extrașcolare cu tema cultural-artistică. S-a evidențiat faptul că, acestea oferă un vast şi divers material pentru a îmbogăţi şi înfrumuseţa viaţa copiilor, contribuind pe această cale la dezvoltarea sentimentelor morale, convingerilor, priceperilor, deprinderilor şi, nu în ultimă instanţă, a comportării civilizate. În procesul socializării elevilor, când are loc însuşirea relaţiilor morale acceptate de generaţiile în vârstă, tradiţiile şi obiceiurile sunt reglatorii importanţi ai comportării. Ativitatea a fost încheiată într-o atmosferă de sărbătoare fiind propuse și alte activități în cadrul acestui parteneriat”, a precizat prof. Liliana Covrig Bănulici.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Victorie clară pentru CSM Târgu Mureș

Distribuie CSM Târgu Mureș a învins pe teren propriu vineri, 17 martie, formația CSM 2007 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.