Home / Recomandări zi de zi / Animale noi la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Animale noi la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Distribuie

Anul acesta, în data de 3 martie, prin programul de relocare europeană a speciilor, a sosit primul transport de animale la Grădina Zoologică din Târgu Mureș: o zebră Chapman, un zimbru european și cinci lemuri cu coadă inelată de la Grădina Zoologică din Nyíregyháza.  

”Momentan, animalele se află în carantină, urmând ca, după această perioadă să întregească efectivul aflat deja în grija Grădinii Zoologice. Lemurii sunt în incinta ”Casei verzi”, iar dacă temperatura aerului va permite va fi deschis din nou ”Poiana lemurilor”. Astfel, lemurii deja prezenți, împreună cu cei noi, pot fi admirați în padocul deschis vizitatorilor, în timp ce zebra Chapman se va alătura celorlalte zebre”, au informat, prin intermediul unui comunicat, reprezentanții Grădini Zoologice din Târgu Mureș

Conform sursei citate, intenția Grădinii Zoologice Târgu Mureș este ca în cadrul programului european de reproducere a speciilor așezământul să devină unul dintre centrele de reproducere a zimbrilor europeni și să contribuie la relocarea acestor animale în libertate în țara noastră, de unde au dispărut în secolul trecut.

”Acesta este scopul pentru care a fost adus femela de bizon european, urmând ca în curând să sosească alte două-trei femele de bizon european. După cum se știe, ultimul zimbru aflat în libertate în Europa a fost împușcat în 1927 de către un braconier, iar pe teritoriul actual al României, ultimul zimbru din Moldova a fost vânat în 1762, iar în Transilvania în 1790. Vițeii născuți în Grădina Zoologică din Târgu Mureș vor fi lăsați în libertate în locația indicată de către IUCN și programul EEP. Peste aproximativ trei săptămâni vor ajunge la noi și alte transporturi de animale din grădinile zoologice din Germania și Olanda”, a informat sursa citată.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )


De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Detalii despre bărbatul înecat în râul Mureș

Distribuie Poliția Municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, în data de 22 mai, în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.