Home / Altele / ”Umbra”, expoziția semnată Camelia Oltean la Camera K’ARTE

”Umbra”, expoziția semnată Camelia Oltean la Camera K’ARTE

Distribuie

Asociația K’arte reia seria evenimentelor dedicate artei la Camera K’ARTE (Târgu Mureș, Str George  Enescu, nr. 2) vineri, 17 martie, ora 19 cu prilejul expoziției ”Umbra” semnată Camelia Oltean. Absolventă a Liceului de Artă din Târgu Mureș (2005) și a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Secția Pictură (2014). Camelia Oltean este de loc din zona Reghin (Jabenița, comuna Solovăstru) și în prezent trăiește și lucrează la Târgu Ocna.

„Umbra este “spaţiul” din noi în care înmagazinăm tot ceea ce nu este benefic, este zona de întuneric în care nu privim şi nici nu ne lăsăm priviţi. Umbra personală face parte din inconştientul personal, poate fi descrisă ca stări sufleteşti sau impulsuri primare, emoţii şi dorinţe primitive, conţinuturi refulate din etapele vieţii, pe care le-am catalogat inferioare, ce nu rezonează cu idealurile de personalitate la care aspirăm”, spune Camelia Oltean, care a decis prin expoziția ”Umbra” să ”exploreze” umbra interioară cu ajutorul animalelor.

„În conceptul pe care l-am explorat în proiectul de față am ales să reprezint acestă umbră interioară prin redarea unor scene care au în mijlocul acțiunii lor animale. Simbolistica acestora este strâns legată de partea întunecată din noi, animalele reprezentate fiind de multe ori privite cu o urmă de negativism și teamă. Cromatica folosită este una redusă, aproape o monocromie, folosind la fiecare lucrare umbră arsă și negru pentru a sugera o atmosferă de mister, potențat și de un joc al luminii cu întunericul. Tușele lejere ajută la crearea atmosferei sumbre iar luminile sunt redate prin ștergere și nu prin adaugare de alb, astfel dând adâncime și perspectivă lucrărilor. Să ai curaj să-ți privești umbra în ochi înseamnă să-ți înfrunți cele mai mari frici iar fericirea se află dincolo de acestea. În acest proiect te îndemn să faci un prim pas spre acest process: să lași să iasă strigătul ascuns, să privești lupii fioroși în ochi, să privești frica de la distanță, să duci lupta din interior si să lași să câștige cerul”, afirmă Camelia Oltean.

Alin ZAHARIE

 

De asemenea, verificati

De ce sunt puzzle-urile grozave pentru copii

Distribuie De la primele puzzle-uri din lemn până la modele complexe de 1000 de piese, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.