Autobuze electrice puse în mișcare în Târgu Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1745 Vizualizări

Autobuze electrice puse în mișcare în Târgu Mureș

32 de autobuze electrie au fost puse în circulaţie pe raza orașului Târgu Mureș joi, 16 martie, de la ora ora 10:00, la sediul Societății de Transport Local Târgu Mureș din strada Bega nr.2.

La invitația primarului Soós Zoltán au participat dl. Kelemen Hunor, viceprim-ministru în Guvernul României,  dl. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și dl. Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Un cuvânt de bun venit  a rostit Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș mărturisind totodată că, face parte din generația care a umblat cândva, cu acele TV-uri rotunde cu motor pe benzină în anii 70, după aceea autobuzele Roman Diesel, au urmat autobuzele încărcate cu două tuburi mari de gaz, apoi perioada autobuzelor ruginite din Occident, iar astăzi autobuze noi, electrice, un sistem de transport cu emisii zero.

”Oamenii trebuie să ajungă dintr-o parte în alta a orașului repede și în siguranță, în plus, trebuie să ținem cont de mediul înconjurător, de ceea ce are nevoie orice om, orice familie, orice comunitate. Prin acest program, Primăria Târgu Mureș și primarul Soós Zoltán servește acest interes legitim al cetățenilor din municipiu ”., a menționat Kelemen Hunor, viceprim-ministru în Guvernul României, apreciind faptul că, în timp ce alții fac politică, echipa Primăriei Municipiului Târgu Mureș se ocupă de problemele cetățenilor.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a mulțumit pentru parteneriatul cu Primăria Târgu Mureș, acest lot de autobuze fiind un proiect câștigat cu o finanțare prin Programul Operațional Regional, în care s-au făcut achiziții în peste 20 de municipii. ”. În ultimii 2 ani și jumătate am încheiat contracte pentru achiționarea de astfel de autobuze electrice în peste 20 de municipii din țară. Primăria Târgu Mureș este o primărie cu rezultate foarte bune, performantă, nu numai pe ceea ce privește componentele Ministerului Dezvoltării. Pe planul național de reziliență și redresare a României, avem deja încheiate 13 contracte de finanțare cu Primăria Târgu Mureș, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, contracte care urmăresc eficientizarea unor blocuri cu locuințe, școli, construirea de locuințe pentru tineri specialiști în sănătate sau educație. Sunt sigur că nu ne vom opri aici și echipa dlui. primar va performa în continuare ”, a adăugat Cseke Attila.

Potrivit declarației primarului Soós Zoltán, cele 32 de autobuze electrice și stațiile de reâncărcare au fost o investiție de 112 milioane de lei, reușind să ofere cetățenilor cea mai ecologică soluție de transport persoane existentă, încurajând cetățenii să renunțe la mersul cu mașina personală, ceea ce reduce semnificativ intensitatea traficului, emisia de substanțe nocive și stresul provocat de circulație.

”Între timp, dezvoltăm și transportul public din zona metropolitană, prin crearea de legături cu localitățile din împrejurimi, modernizând întregul sistem de management al traficului”, a mai adăugat edilul orașului, amintind de biletele digitale, aspect ce se va rezolva cât de curând.

La finalul evenimentului, cine a dorit, a putut călători cu unul dintre noile autobuze. Pe raza orașului Târgu Mureș circulă în total 70 de autobuze.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE