Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 542 Vizualizări

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

2022 – anul pregătirii UMFST G.E. Palade Tg. Mureș pentru atragerea unor resurse consistente din PNRR

Prof. dr. Leonard Azamfirei a prezentat Raportul anual al Rectorului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș privind starea Universității în anul 2022 și principalele obiective de investiții pentru 2023.

Evenimentul a avut loc în ședința publică a Senatului UMFST, găzduită de Sala Festivă a Universității, joi, 16 martie 2023.

Rectorul UMFST G.E. Palade Tg. Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, a prezentat structura organizatorică a universității, situația programelor de studii, rezultatele activităților de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, proiectele europene derulate, situația personalului instituției și a posturilor vacante, situația financiară a Universității, relația cu studenții, situația inserției profesionale a absolvenților, prezența în clasamentele universitare internaționale, principalele obiective și strategii ale procesului de management academic, cele mai importante realizări ale Departamentului de Relații Internaționale și prezentarea obiectivelor de investiții pentru anul 2023.

„În anul 2022 ne-am focusat pentru pregătirea Universității în vederea atragerii de resurse cât mai consistente din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Am câștigat deja, de pe prima poziție la nivel național, proiectul i-NEXT, prin care avem asigurată finanțarea pentru 18 laboratoare digitale, în toate domeniile mari de studii din universitate, laboratoare pe care le vom finaliza în 2023.

În paralel, s-a lucrat pentru o serie de alte proiecte conectate cu Spitalul universitar, unitate sanitară publică aprobată prin Hotărârea de Guvern din 30 martie 2022. Astfel, anul trecut am finalizat Centrul didactic – UNI-X și lucrăm la extinderea Centrului de Simulare și Abilități Practice, repere de învățământ medical unice în România, unde va funcționa și primul Centru Național de Realitate Virtuală aplicată în învățământul medical. Am reușit, totodată, performanța semnării acordului de finanțare cu Banca Europeană de Investiții.

Prin Ministerul Sănătății, accesând aceeași sursă de finanțare – PNRR, am pregătit, în vederea depunerii pentru competiție, proiectul pentru construirea unui Centru de dezvoltare a competențelor din sistemul public de sănătate, un centru de referință destinat formării personalului medical, la un nivel medical și tehnologic superior.

Lucrăm pentru a depune o serie de alte proiecte, cu finanțare din aceeași sursă, asigurată prin Ministerul Educației: Consorțiul regional pentru învățământ tehnic dual, precum și pentru deschiderea Colegiului și Liceului Universității”a menționat, în Raportul anual al Rectorului, prof. dr. Leonard Azamfirei.

„Le mulțumesc tuturor colegilor, personalului administrativ, colegilor din Consiliul de Administrație și studenților pentru efortul depus în anul 2022, pentru deschiderea arătată pentru schimbare. Ritmul de lucru intens, eficiența și solidaritatea necesare unei echipe sunt ingredientele obligatorii pentru performanță”, a precizat Rectorul UMFST.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș își va continua și în 2023 dezvoltarea într-un ritm alert, rămânând conectată cu oportunitățile existente sau cu cele care vor apărea, cu nevoile sociale existente și cu misiunea pe care și-a asumat-o.

*Raportul anual al Rectorului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș va fi publicat pe pagina de Internet a Universității – www.umfst.ro.

(Comunicat de presă, UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE