”Zile de foc” la Matematică pentru elevii mureșeni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2968 Vizualizări

”Zile de foc” la Matematică pentru elevii mureșeni

Deseori, fiecare dintre noi ne-am pus întrebarea firească: „Oare care sunt beneficiile reale ale participării la concursurile și olimpiadele școlare?”. Noi suntem de părere că dezvoltând o atitudine sănătoasă în ceea ce privește aceste competiții, copiii vor înțelege că scopul final nu este câștigul, obținerea premiului cel mare, ci experiența în sine, dezvoltarea intelectuală și aprofundarea unui domeniu care îi pasionează.

Această călătorie pe care o au elevii ce se pregătesc pentru concursurile școlare este presărată cu o mulțime de lucruri minunate de care aceștia se bucură pentru tot restul vieții. În acest fel, personalitatea copiilor se dezvoltă armonios și echilibrat. În situația obținerii rezultatului dorit, stima de sine și încrederea în propriile abilități vor crește substanțial, acționând ca un motor motivațional pentru concursurile următoare, iar în cazul unui eșec, copilul va învăța să se ambiționeze, să fie perseverent și să-și urmărească scopul în continuare, chiar dacă în ziua respectivă nu a avut o zi prea bună.

În acest context, în zilele de 10 și 11 martie 2023 a avut loc Olimpiada Națională de Matematică, faza județeană, care s-a desfășurat la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, precum și două concursuri importante: Concursul Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, etapa județeană, desfășurat la Colegiul „Petru Maior” din Reghin și Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, desfășurat la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș.

La „Olimpiada Satelor din România” au participat 104 elevi ai claselor V-VIII din satele județului nostru. Dintre aceștia, primii trei calificați din fiecare clasă vor forma lotul care va reprezenta județul Mureș la Concursul Interjudețean „Olimpiada Satelor din Transilvania” de la Satu-Mare în perioada 17-19 martie 2023, iar primii de la fiecare clasă vor forma lotul care va reprezenta județul Mureș la etapa națională a acestei competiții, la Cluj Napoca în perioada 19-25 mai 2023.

La „Adolf Haimovici” au fost aproximativ 80 de elevi la cele două secțiuni (Științe ale naturii și Tehnologic). Primii clasificați din fiecare clasă vor participa la etapa națională, care va avea loc la Iași în 12-14 mai 2023.

În urma desfășurării Olimpiadei Naționale de Matematică – etapa județeană, un lot de 20 de elevi vor reprezenta județul Mureș la Concursul Interjudețean de Matematică „Grigore Moisil”, care în acest an se va desfășura la Bistrița în perioada 24-26 martie 2023. Primul clasificat la fiecare clasă va reprezenta județul Mureș la etapa națională a Olimpiadei de Matematică. Sperăm ca în acest an să avem mai mulți reprezentanți, după stabilirea clasamentului final național și atribuirea locurilor suplimentare pentru fiecare clasă.

Mulțumirile și felicitările noastre se îndreaptă către toți elevii, profesorii și părinții care au înțeles rostul și rolul concursurilor școlare și s-au implicat în pregătirea și desfășurarea lor.

Prof. Paula Maria DĂRĂBAN,                                              

Inspector școlar pentru Matematică

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE