Centru Național de Realitate Virtuală Aplicată în Medicină inaugurat la UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

Centru Național de Realitate Virtuală Aplicată în Medicină inaugurat la UMFST Târgu Mureș

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a participat vineri, 17 martie, la Târgu Mureș, la inaugurarea Centrului Național de Realitate Virtuală Aplicată în Medicină.

Investiția, în valoare de 4,2 milioane de euro, fără TVA, a fost realizată din venituri proprii de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”Practic, sunt două structuri diferite în această clădire, parterul este destinat componentei de VR (Virtual Reality- n.a.), de realitate augumentată, pentru trei domeniii. Sigur, domeniul principal este cel medical și tot ce înseamnă scenarii, iar la partea medicală se adaugă cea de arhitectură și de inginerie. La etaj este altceva, un spațiu didactic și mai ales de examinare pe care l-am creat. Sunt 465 de locuri cuplate la un sistem informatic centralizat care ne va permite să organizăm examene centralizat și care va permite transmiterea de sus în jos și de jos în sus referitor la ce se întâmplă la parter. De fapt, intrăm într-o zonă firească, naturală, a unei existențe universitare pe care o găsim și în alte locuri”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Vom reveni cu detalii.

Alex TOTH

Foto: Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE