Home / Invatamant / Centru Național de Realitate Virtuală Aplicată în Medicină inaugurat la UMFST Târgu Mureș

Centru Național de Realitate Virtuală Aplicată în Medicină inaugurat la UMFST Târgu Mureș

Distribuie

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a participat vineri, 17 martie, la Târgu Mureș, la inaugurarea Centrului Național de Realitate Virtuală Aplicată în Medicină.

Investiția, în valoare de 4,2 milioane de euro, fără TVA, a fost realizată din venituri proprii de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”Practic, sunt două structuri diferite în această clădire, parterul este destinat componentei de VR (Virtual Reality- n.a.), de realitate augumentată, pentru trei domeniii. Sigur, domeniul principal este cel medical și tot ce înseamnă scenarii, iar la partea medicală se adaugă cea de arhitectură și de inginerie. La etaj este altceva, un spațiu didactic și mai ales de examinare pe care l-am creat. Sunt 465 de locuri cuplate la un sistem informatic centralizat care ne va permite să organizăm examene centralizat și care va permite transmiterea de sus în jos și de jos în sus referitor la ce se întâmplă la parter. De fapt, intrăm într-o zonă firească, naturală, a unei existențe universitare pe care o găsim și în alte locuri”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Vom reveni cu detalii.

Alex TOTH

Foto: Ligia VORO


De asemenea, verificati

INTERVIU. Comuna Bălăușeri, strategie de dezvoltare pentru 2023

Distribuie Succesul, în orice domeniu, se obține prin efort susținut și perseverență. Selectând o echipă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.