Contracte de peste 300 milioane de euro pentru Sănătate semnate la sediul UMFST Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 459 Vizualizări

Contracte de peste 300 milioane de euro pentru Sănătate semnate la sediul UMFST Târgu Mureș

Sala Festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a găzduit vineri, 17 martie, ceremonia de semnare a patru contracte de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș.
Cele patru proiecte sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și au valoarea totală de 275 de milioane de euro, fără TVA, astfel: 105.841.529,64 de euro, fără TVA, pentru ”Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș”, 82.939.073,64 de euro, fără TVA, pentru extinderea pavilionului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea unei clădiri noi, 47.092.679,72 de euro, fără TVA, pentru relocarea și modernizarea activității Secției de Oncologie și înființarea Compartimentului de Cardiologie intervențională la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și 39.219.840,61 de euro, fără TVA, pentru „Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – Secția clinică Neurochirurgie – Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj”.

La eveniment a participat și prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, care a semnat contractele de finanțare alături de reprezentanții celor patru unități spitalicești.

Vom reveni cu detalii.

Alex TOTH

Foto: Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE