Demers pentru extinderea depozitului de deșeuri din Sânpaul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 397 Vizualizări

Demers pentru extinderea depozitului de deșeuri din Sânpaul

Conducerea Consiliului Județean Mureș a atribuit, în data de 8 martie 2023, societății Argif Proiect SRL Pitești, un contract în valoare de 559.000 de lei, fără TVA, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii Celulei nr. 2 de depozitare la amplasamentul depozitului zonal Sânpaul, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către Szász Zoltán Tibor, administrator al Consiliului Județean Mureș, în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide În Judeţul Mureş” (SMIDS Mureș) a fost realizată prima celulă de depozitare a deșeurilor nepericuloase, pe amplasamentul situat în localitatea Sânpaul, cu o capacitate estimată de 1.250.000 de metri cubi, în condițiile obținerii în urma compactării a unei densități de 0,8 tone/metru cub a deșeurilor depozitate.

”Având în vedere faptul că de la data începerii operării depozitului și până în prezent deșeurile depozitate în Celula nr. 1 reprezintă deja 75% din capacitatea ei de depozitare, luând în considerare și recomandarea cuprinsă în Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025 privind necesitatea inițierii, începând cu anul 2022, a procedurilor de realizare a Celulei nr. 2 de depozitare, astfel încât aceasta să poată fi dată în folosință din anul 2025, se impune demararea demersurilor pentru proiectarea și execuția Celulei nr. 2 de depozitare, în vecinătatea celulei existente. În acest sens, luând în considerare prevederile Hotărârii Guvernului 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, Județul Mureș, în calitate de autoritate contractantă, achiziționează servicii de specialitate pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea extinderii depozitului zonal de deșeuri nepericuloase situat în localitatea Sânpaul, județul Mureș, prin construirea Celulei nr. 2 de depozitare”, se menționează în document.

Durata contractului va fi de cinci luni.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE