Home / Cultură / ”Ierbar”, nominalizat pentru Gala UNITER 2023
Ierbar, în regia lui Radu Afrim (Foto: Bristena)

”Ierbar”, nominalizat pentru Gala UNITER 2023

Distribuie

Senatul UNITER a anunțat nominalizăriile pentru Gala Premiilor UNITER 2023, evenimentul care celebrează vârfurile teatrului românesc în fiecare an. Pentru a XXXI-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din Doru Mareș (critic de teatru), Maria Miu (scenograf), Victor Scoradeț (critic de teatru), Iris Spiridon (regizor) și Carmen Stanciu (teatrolog).

Printre nominalizați se numără și spectacolul ”Ierbar” în regia lui Radu Afrim  pus în scenă la Teatrul Național din Târgu Mureș, alături de ”Medeea: Furie”, textul și regia Radu Popescu, Teatrul Apropo București , și ”Vrabia”, textul și regia Leta Popescu, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați .

„Suntem extrem de bucuroși că spectacolul „Ierbar” de Simona Popescu și Radu Afrim, în regia lui Radu Afrim, a fost nominalizat de către UNITER la Premiul unei categorii nou introduse: Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută!”, au precizat reprezentanții Teatrului Națioal din Târgu Mureș.

De ce o nouă categorie, „Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută!”?

„În contextul apariției a tot mai multe concursuri de dramaturgie la nivel național, după 30 de ani de existență a programului „Cea mai bună piesă românească a anului”, Senatul UNITER – Consiliul director al uniunii noastre a decis reformularea lui prin introducerea unui nou premiu în palmaresul premiilor cu nominalizări ale Galei Premiilor UNITER, și anume Premiul pentru „Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută”, în speranța că astfel vom valoriza mai bine noua dramaturgie românească și vom susține punerea în scenă a textelor noi”, au precizat reprezentanții UNITER.

(A. Z.)


De asemenea, verificati

FOTO: Elevi mureșeni premiați la ”Olimpiada Satelor din Transilvania”

Distribuie Din cei 12 elevi participanți din județul Mureș la ”Olimpiada Satelor din Transilvania”, competiție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.