Tribunalul a decis: Fișele de post ale consilierilor personali ai primarului de Târgu Mureș, informație de interes public! Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 4567 Vizualizări

Tribunalul a decis: Fișele de post ale consilierilor personali ai primarului de Târgu Mureș, informație de interes public!

Un complet de judecată al Secției Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Mureș a decis joi, 16 martie 2023, că fișele posturilor deținute de consilierii personali ai primarului municipiului Târgu Mureș sunt informații de interes public.

De asemenea, instanța a mai decis ca reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș să pună la dispoziție reclamantului documentele care să ateste cunoașterea limbii române de către o actuală consilieră personală a primarului municipiului Târgu Mureș, aflată în prezent în concediu maternal.

Redăm, în rândurile de mai jos, soluția dată în procesul dintre Marius Vasile Popescu (reclamant), Primăria Municipiului Târgu Mureș (pârât) și Mark-Christian Hermann, consilier al primarului (intervenient), care a avut ca obiect ”comunicare informații de interes public (Legea Nr. 544/2001).”

Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea soluției.

”Tip soluție: Admite în parte cererea.
Soluția pe scurt:

Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale active, a lipsei calităţii procesuale pasive şi a abuzului de drept, invocate de pârâtul M.T.M. prin Primar.

Respinge excepţiile inadmisibilităţii, a lipsei de interes şi a abuzului de drept invocate de intervenientul H.M.-C.

Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul P.M.V. (cu datele de identificare), în contradictoriu cu pârâtul M.T.M. (cu sediul), cu participarea intervenientului accesoriu H.M.-C. şi în consecinţă obligă pârâtul să comunice reclamantului fişele posturilor pentru fiecare consilier personal al primarului, nominal, cu cerinţe şi atribuţii.

Obligă pârâtul să comunice reclamantului dacă la momentul numirii în funcţia de consilier personal al Primarului numita B.S. absolvise un curs de limba română, nivel avansat, finalizat cu emiterea unei diplome și în caz afirmativ să comunice reclamantului, emitentul actului şi data emiterii.

Respinge restul solicitărilor din cererea introductivă.

Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtului de intervenientul H.M.-C. (cu datele de identificare).

Respinge ca neîntemeiată cererea pârâtului M.T.M. şi a intervenientului accesoriu H.M.-C. de amendare a reclamantului.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs se depune la Tribunalul Mureş.

Pronunţată în condiţiile articolului 396 alineatul 2 Cod procedură civilă în data de azi, 16 martie 2023.
Document: Hotărâre 171/2023 16 martie 2023.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE