Home / Administratie / Activități diverse de Ziua Mondială a Apei

Activități diverse de Ziua Mondială a Apei

Distribuie

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş celebrează Ziua Mondială a Apei din 22 Martie împreună cu parteneri şi colaboratori, respectiv administraţii publice judeţene şi locale, instituţii publice, beneficiari ai serviciilor de gospodărire a apelor, unităţi de învăţământ, organizaţii non-guvernamentale, asociaţii cetăţeneşti, prin activităţi şi acţiuni multiple, a anunțat luni, 20 martie, conducerea instituției.

Expoziție, donare de sânge și alergare

Astfel, sediul ABA Mureș va găzdui marți, 21 martie, de la ora 11.00, o ședință festivă a Comitetului de Bazin Mureș, iar de la ora 12.45 vernisajul unei expoziții de pictură și afișe în parteneriat cu Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș. Aceeași instituție va organiza, pentru copiii salariaților care au vârsta între 7 și 14 ani, un concurs de afișe (postere), desene și picturi.

Totodată, luni, 20 martie, a avut loc o acțiune de donare de sânge intitulată ”Apa este viață!”, iar sâmbătă, 25 martie, va fi organizată o alergare cu participarea a 150 de salariați de la ABA Mureș și SGA Mureș, intitulată ”Să facem salariații apelor vizibili”, traseul de alergare fiind între Barajul de Priză nr. 1 și Barajul de Priză nr. 2 Târgu Mureș, pe o distanță de 3 kilometri.

”Ziua Mondială a Apei celebrează apa și crește gradul de conștientizare a celor 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă. Este vorba despre acțiuni pentru a aborda criza globală a apei și atingerea obiectivului 6 de dezvoltare durabilă: apă și canalizare pentru toți până în 2030. Anul 2023 abordează o temă de interes: „Să accelerăm schimbarea!” este completat și nuanțat prin unul mai detailat: „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”. Mesajul general al temei din acest an este că explorarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor va fi esențială pentru supraviețuirea și adaptarea la schimbările climatice și pentru satisfacerea nevoilor unei populații în creștere”, a precizat ing. Cosmin Pop, directorul ABA Mureș.

Acesta a subliniat că ”este imperios necesar ca omul modern să înțeleagă importanța vitală a apei și să revină la relația sa tradițională cu apa și, în general, cu mediul înconjurător”, respectiv că ”fiecare dintre noi putem aduce schimbarea de care natura și lumea au nevoie”.

”Mai mult, orice gest de economisire a apei sau de protecție a ei, este o schimbare pe care o putem face în stilul nostru de viață. Aici intervine în mod evident și rolul nostru, al specialiștilor din „Apele Române” care gospodăresc această resursă fără de care nu ar putea exista viață pe pământ. Din acest punct de vedere și nu numai, rolul nostru și al activității noastre a fost și este unul cheie pentru dezvoltarea durabilă, unitară și integrate, dar și pentru creșterea standardului de viață. Pentru a avea apă – în toate sensurile – trebuie să colaborăm, să ne schimbăm, să ne gândim și la cei ce vor trăi aici după noi”, a conchis ing. Cosmin Pop.


Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zi de Zi 20 de ani / La Mulți Ani, Zi de Zi!

Distribuie 20 de ani de existență a sărbătorit în această seară Cotidianul Zi de Zi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.