Home / Social / Călătoria unei femei: de la o luptătoare pentru libertate la un guru iubit

Călătoria unei femei: de la o luptătoare pentru libertate la un guru iubit

Distribuie

Pe 21 martie 2023, sute de mii de oameni din întreaga lume vor sărbători centenarul nașterii lui Nirmala Srivastava, cunoscută ca Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga. Celebrarea va avea loc atât online, cât și la Centrele de Yoga Sahaja din întreaga lume și vor include înregistrări ale discursurilor lui Shri Mataji, performanțe muzicală și oportunitate specială de a experimenta în mod direct practica de meditație a Realizării de Sine.

„Nirmala Srivastava a trăit o viață extraordinară. Ea este una dintre primele – și încă puține – femei guru. Numită cu dragoste ca Shri Mataji, „mama respectată”, ea s-a dedicat să aducă trezirea spirituală și pacea interioară tuturor celor pe care i-a întâlnit în timpul numeroaselor ei călătorii prin lume, fără a lua o dată bani pentru predarea ei. Convingerea ei că „trebuie să fii propriul tău guru” este fundamentală pentru Sahaja Yoga, încă predată gratuit în 95 de țări”, spun reprezentanții Asociației Sahaja Yoga România.

Shri Mataji s-a născut în India în 1923 din părinți cu o educație ridicată din descendența regală, care au fost implicați activ în lupta pentru independența țării.

„În copilărie, a petrecut mult timp cu Mahatma Gandhi, iar mai târziu s-a alăturat părinților ei în lupta pentru libertatea Indiei. Apoi a studiat medicina, a fondat multe organizații de caritate și și-a crescut propria familie cu C.P. Srivastava, care mai târziu a devenit cel mai longeviv secretar general al Organizației Maritime Internaționale a ONU. În tot acest timp, ea a continuat să caute cea mai bună modalitate de a ajuta omenirea. In 1970, la vârsta de 47 de ani, ea a împărtășit o practică de meditație spirituală accesibilă tuturor: prin trezirea energiei din interior, fiecare persoană poate fi transformată, iar odată cu transformarea individuală vine o lume diferită.Restul vieții ei este cel mai bine descris de însăși Shri Mataji: „Viața mea acum este dedicată bunăstării și bunăvoinței umanității, în totalitate, în întregime.”, afirmă reprezentanții Asociației Sahaja Yoga România.

Pentru mai mult informații accesați www.sahajayoga.ro sau www.realizareasinelui.ro

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Mureș: ”Furnizor” ilegal de permise auto pentru 1.500 de euro, arestat de Poliție

Distribuie Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.