O scurtă introducere a pompelor de căldură aer-apă Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 135 Vizualizări

O scurtă introducere a pompelor de căldură aer-apă

Principalele beneficii ale unei pompe de căldură aer apă sunt: reducerea facturile la încălzire și reducerea emisiilor de carbon. Nu vom menționa beneficiul standard pe care îl oferă oricum și anume, faptul că poate asigura atât încălzirea întregii proprietăți, cât și apa caldă. Dar cum funcționează mai exact? O pompă de căldură cu sursă de aer, denumită uneori pompă de căldură aer-apă, transferă căldura din aerul exterior în apă, care încălzește încăperile prin radiatoare sau încălzire prin pardoseală. De asemenea, aceasta poate încălzi apa stocată într-un cilindru de apă caldă pentru toate robinetele și dușurile dumneavoastră.

Tehnologia acestui dispozitiv îi permite căldurii din aer să fie absorbită într-un fluid. Acest fluid trece apoi printr-un sistem tip pompa recirculare, care crește temperatura și apoi transferă acea căldură în apă. Pompele de căldură cu sursă de aer sunt potrivite pentru multe tipuri de locuințe și sunt cel mai comun tip de pompă de căldură casnică, cu zeci de mii de variațiuni. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a decide dacă o pompă de căldură este potrivită pentru dumneavoastră.

Pentru început, acest tip de aparat este pretabil mai mult pentru case, nu și pentru apartamente. Motivul este unul simplu: vei avea nevoie de un loc în afara casei unde să fie montată o unitate; ori să fie fixată pe un perete ori să fie așezată pe sol. De asemenea, trebuie să aibă puțin spațiu în jurul său pentru a permite un flux bun de aer pentru ca sistemul să funcționeze în parametri optimi.

Cât despre tipologii, există două variante de pompe de căldură cu sursă de aer: sisteme monobloc și sisteme split. Un sistem monobloc are toate componentele într-o singură unitate exterioară, cu conducte care transportă apa către sistemul de încălzire centrală și un boiler de apă caldă în interiorul locuinței tale. Un sistem split separă componentele între unitățile interioare și cele exterioare. Acestea fiind spuse, rămâne la latitudinea dumneavoastră dacă un sistem de tip monobloc sau unul split este potrivit deoarece depinde de bugetul și de spațiul disponibil.

Sistemele monobloc tind să fie puțin mai ieftine, mai ușor de instalat și nu ocupă atât de mult spațiu în casă, deși sunt, în general, mai puțin eficiente decât sistemele split. Avantajul de eficiență din sistemele split provine din faptul că transferul de căldură are loc în interiorul clădirii, unde este mai cald, rezultând mai puțină pierdere de căldură. Dacă nu sunteți limitat de spațiul, ar putea merita costul suplimentar al instalării unui sistem split. Instalatorul dumneavoastră ar trebui să vă poată spune mai multe despre opțiunile disponibile și să vă ajute să alegeți designul care funcționează cel mai bine.

Un alt aspect demn de menționat pentru cei interesați este prețul unui astfel de sistem. Costul unei pompe de căldură cu sursă de aer variază în funcție de dimensiunea pompei de căldură, dimensiunea proprietății dumneavoastră, precum și dacă este vorba despre o construcție nouă sau o proprietate deja existentă. Costurile de funcționare vor depinde de modul în care este proiectată pompa de căldură și de modul în care este operată. Totodată, economiile la factura de energie vor depinde și de sistemul pe care îl înlocuiți. Recomandarea noastră este să discutați cu cel puțin trei instalatori pentru a vă oferi o ofertă cât mai bună pentru pompă de caldura aer apa cât și pentru a vă oferi o idee cât mai clară asupra estimărilor de costuri.

Ca o idee generală, veți putea vedea economii considerabile doar dacă abordați o perspectivă pe termen lung, respectiv dacă observați cheltuielile anuale necesare pentru încălzire și apă caldă. De asemenea, doar un specialist în domeniu vă poate spune cum puteți maximiza felul în care vă veți folosi de pompa de caldura aer-apă. Astfel, recomandarea noastră este să apelați la ajutorul unui instalator cu experiență care vă poate da toate detaliile necesare cu privire la consum și costuri personalizare pentru proprietatea dumneavoastră.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE