Home / Sanatate / Centrul Medical Azareea, echilibru și sănătate

Centrul Medical Azareea, echilibru și sănătate

Distribuie

Odată ce i-ai trecut pragul, rămâi plăcut impresionat de umanismul echipei de la Centrul Medical Azareea, deschis de curând pe strada Lămâiţei nr. 7 din Târgu Mureș. Serviciile medicale sunt bazate pe o tehnologie performantă, coordonată de medici cu o vastă experiență în domeniu. Comunicarea este cât se poate de deschisă, pacienții sunt încurajați să pună întrebări, să-și exprime temerile, un proces complex care cere atenţie, timp, efort și implicare, dar care duce la creșterea gradului de siguranță si satisfacţie a bolnavilor.

Numele este un joc de cuvinte după floarea Azaleea, care conține substanțe cu proprietăți antiseptice și antireumatice, iar în ceea ce privește simbolistica, azaleea înseamnă echilibru, în multe popoare fiind simbolul feminității.

La Azareea, părinții, copiii și bunicii își pot rezolva problemele de sănătate în același spațiu plăcut, cald, pacienții se vor bucura de un mai bine, un mai mult, un diagnostic corect și elaborarea unui tratament mai rapid în același loc, fără să mai fie nevoiţi să meargă și în altă locaţie pentru diferite investigații, după cum ne explică managerii Centrului Medical Azareea, dr. Alina Geară, medic pediatru, alergolog şi imunolog și dr. Florin Geară, medic pneumolog.

Servicii medicale pentru copii

Partea destinată copiilor este amenajată vesel, colorat cu mult verde, o culoare strâns legată de natură și libertate, ceea ce dă o anumită prospețime locului. Și pentru că, omenia nu face casă bună cu egoismul și individualismul, managerii au depus un mare efort în alegerea echipei de asistente medicale și personalul de la recepție, continuând cu medicii colaboratori care oferă servicii de specialitate pacienților, o echipă unită, fără orgolii, dedicată să ajute pacientul încă de la intrare, pentru că respectul, cinstea şi bunătatea sunt elemente definitorii la Centrul Medical Azareea.

Partea de pediatrie acoperă majoritatea subspecialităților pediatrice și anume pediatrie generală, chirurgie pediatrică, ortopedie pediatrică, neurologie pediatrică, dermatologie, ORL, alergologie, cardiologie și pneumonologie pediatrică, endocrinologie.

Bineînţeles că sunt oferite servicii de ecografie pediatrică, ce acoperă foare multe zone: de la ecografie transfontanelară, abdominală, tiroidiană, testiculară, mamară, toracică, cardiacă, asigurate de medici asistaţi.

„Există posibilitate de a face investigații pe loc, minime, mă refer Point of Care, pentru  a putea face un diagnostic diferențial între o boală bacteriană sau una virală, adică dacă e necesar introducerea unui antibiotic, dacă există anemie sau o infecție urinară, spre exemplu, putem face aceste analize fără să mai trimitem pacientul la alt laborator,  în condițiile în care, bineînțeles, dorește acest lucru”, a menționat dr. Alina Geară.

Un alt aspect important al Centrului Medical Azareea este serviciul de pediatrie în ziua de sâmbătă, pentru a putea rezolva problemele acute ce apar de obicei la sfârşit de săptămână.

Servicii medicale pentru adulți

La Centrul Medical Azareea, adulții pot beneficia de servicii medicale de pneumonologie cu cea mai complexă dotare din oraș, medicină internă, ORL, dermatologie, alergologie și imunologie clinică, endocrinologie, ecografie generală, toracică, monitorizarea tensiunii de 24 de ore, EKG și în scurt timp, servicii de cardiologie şi analize de laborator  pentru ambulator prin care se poate face diferența în momentul în care e nevoie de un diagnostic de acuratețe și de finețe.

„În momentul în care am ales specializările pentru adulți, le-am ales în ideea de a fi oarecum înrudite, să putem oferi unui pacient, care vine pentru medicina internă sau pneumonologie, spre exemplu, gama de investigații de care ar mai avea nevoie pentru diagnostic diferenţial”, a adăugat dr. Florin Geară, medic pneumolog.

Echipa de profesioniști, pregătirea şi implicarea lor neobosită, atenţia acordată fiecărui pacient şi performanţele medicale pe care le-au atins, sunt garanţii că pacienții pot veni la Centrul Medical cu încredere și beneficia de servicii de calitate, de căldură și ambianță plăcută.

Până la sfârșitul primăverii, anumite servicii medicale vor fi furnizate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Mureș.

„Un mix între experiență și tinerețe este cel mai potrivit. Cu toții am fost tineri și cineva ne-a întins o mână de ajutor, fără de care ce am fi făcut?!  Tocmai din acest motiv, avem și medici din categoria de elită, medici cu experienţă şi renume bun, dar avem şi medici tineri, bine pregătiţi şi dornici să ajute pacienţii. Obiectivul nostru este strâns legat de nevoia pacientului şi de evoluția noastră profesională continuă”, a apreciat dr. Florin Geară.

Într-un secol cu adevărate provocări, burnout, aglomerație și responsabilități, în care inamicul nr. 1 este stresul necontenit ce ne perturbă pacea interioară, foarte mult accent se pune pe nutriție și psihologie, aspect prevăzut în organigrama Centrului Medical Azareea.

Când ai o problemă de sănătate, să cauți un medic bun e o muncă sisifică, deznădejde, bani cheltuiți și de cele mai multe ori, fără rezultat. Merită să adăugăm în agenda noastră Centrul Medical Azareea, în primul rând pentru energia pozitivă pe care o are colectivul, dar și pentru că simți imediat o conexiune cu acel loc.

Amalia VASILESCU

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.