Home / Politic / Ciprian Dobre: “Guvernul Ciucă finanțează proiectul magistralei de apă Luduș – Miheșu de Câmpie”

Ciprian Dobre: “Guvernul Ciucă finanțează proiectul magistralei de apă Luduș – Miheșu de Câmpie”

Distribuie

“Guvernul Ciucă susține proiectele de dezvoltare din județul Mureș, construirea infrastructurii moderne de apă în zona de câmpie a județului nostru fiind un proiect asumat de echipa PNL Mureș”, afirmă președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, după semnarea contractului de finanțare care va aduce magistrala de apă în Luduș, Sânger, Tăureni, Zau de Câmpie, Grebenișu de Câmpie, Șăulia și Miheșu de Câmpie.

În data de 21 martie, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a fost semnat contractul de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 Zona Luduș-Grebenisu de Câmpie”. Valoarea contractului este de 133.048.915,6 de lei (fără TVA) şi este finanţat în proporţie de 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% bugetul local. Cofinanțarea de 6% este asigurată de către Compania Aquaserv SA.

“Guvernul Ciucă finanțează proiectul magistralei de apă Luduș – Miheșu de Câmpie. Echipa PNL Mureș și-a asumat susținerea proiectului apei de pe Câmpie ca unul dintre cele mai importante proiecte de județ ale Mureșului. După discuțiile pe care le-am avut cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul investițiilor și proiectelor europene, domnul Ioan Marcel Boloș, prefectul Mara Togănel și ceilalți colegi liberali care s-au implicat activ în proiect, suntem în măsură să spunem că la finalul acestui an vom avea pe Câmpie o infrastructură modernă, cu apă de calitate, din sursă sigură. Semnarea contractului de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 – Zona Luduș – Grebenișu de Câmpie” va aduce în județul Mureș peste 133 milioane de lei, fără TVA, cu 94% fonduri publice nerambursabile. Le doresc succes tuturor celor care fac parte din proiect la implementarea acestuia! Continuăm să ne onorăm angajamentele date în fața mureșenilor!”, a declarat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a afirmat că are întâlniri de lucru cu toți factorii implicați și o bună colaborare cu primarii UAT-urilor vizate de proiectul magistralei de apă.

“A fost semnat contractul de finanțare pentru „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 – Zona Luduș – Grebenișu de Câmpie”. Valoarea contractului este de 133 milioane de lei, fără TVA, şi este finanţat în proporţie de 94% din fonduri publice nerambursabile. Un proiect de județ atât de important cum este magistrala de apă implică o colaborare serioasă și responsabilă între toți factorii implicați. Avem întâlniri de lucru pentru a rezolva situațiile neprevăzute care apar în fiecare UAT din proiect, tocmai pentru că fiecare speță necesită implicare totală și rezolvare rapidă, toate pentru ca proiectul să ajungă la bun sfârșit până în luna decembrie 2023. Construirea unei infrastructuri moderne de apă în Luduș, Sânger, Tăureni, Zau de Câmpie, Grebenișu de Câmpie, Șăulia și Miheșu de Câmpie este un angajament asumat față de mureșeni pentru realizarea căruia muncim zilnic. Inclusiv mâine vom avea o întâlnire de lucru care vizează unele aspecte ce țin de cadastru într-o localitate vizată de traseul magistralei. Așa cum i-am asigurat și anul trecut pe mureșenii de pe Câmpie, continuăm să lucrăm pentru a duce apă și condiții optime de trai într-o zonă a județului nostru care a fost de prea multe ori trecută cu vederea”, a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Peste 9.000 de locuitori din 12 localităţi de pe Câmpie vor beneficia de proiectul magistralei de apă Luduș – Miheșu de Câmpie. Ei vor avea acces pentru prima dată la un sistem public modern de alimentare cu apă potabilă de calitate.

(Advertorial)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.