Home / Slider / Mii de beneficiari de prestații sociale în Târgu Mureș, în 2022

Mii de beneficiari de prestații sociale în Târgu Mureș, în 2022

Distribuie

Prin intermediul Serviciului de Protecție Socială al Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș, în anul 2022 au fost acordate un număr de 16 beneficii și prestații sociale, precum și 5 tipuri de ajutoare materiale, pentru aproximativ 7.000 de beneficiari, se informează în Raportul DAS Târgu Mureș aferent anului trecut.

”Prin intermediul Serviciului de Protecție Specială s-au acordat servicii pentru persoanele cu nevoi speciale, cum ar fi: angajarea și monitorizarea unui număr de 250 de asistenţi personali pentru persoanele cu dizabilități grave; acordarea a peste 1.000 de indemnizații lunare pentru persoanele cu dizabilități grave; efectuarea a 163 de anchete sociale pentru copiii cu nevoi speciale în vederea obținerii certificatului de orientare școlară, precum și monitorizarea acestora; eliberarea abonamentelor de transport, cu titlu gratuit, pentru persoanele cu dizabilitate și pentru aparținători; au fost efectuate anchete sociale extinse pentru acordarea diferitelor drepturi și facilități, conform legii. De asemenea, au fost acordate servicii pentru persoanele vârstnice, astfel: 92 de vârstnici au beneficiat lunar de servicii de îngrijire la domiciliu, iar 161 de persoane vârstnice au fost orientate către servicii de tip rezidențial. Cazurile de cerșetorie (mai ales cele în rândul minorilor), violență domestică, cazurile copiilor singuri ai căror părinți sunt plecați în străinătate, sunt înregistrate, evaluate și monitorizare prin intermediul Biroului pentru Protecția Copilului și Familiei din cadrul instituției”, informează sursa citată.

(Redacția / Foto: Inquam Photos / George Călin)


De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Detalii despre bărbatul înecat în râul Mureș

Distribuie Poliția Municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, în data de 22 mai, în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.