Home / Comune / Drag pentru natură și mediu curat la Liceul Silvic Gurghiu

Drag pentru natură și mediu curat la Liceul Silvic Gurghiu

Distribuie

Liceul Silvic Gurghiu au marcat în această săptămână două evenimente importante dedicate naturii. Primul a fost consemnat marți, 21 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Pădurilor. „Tema Zilei Internaționale a Pădurilor pentru anul 2023 este ”Forest and Health” (Pădurea și Sănătatea). Elevii Liceului Silvic Gurghiu au marcat acest important eveniment din viața pădurilor noastre cu o acțiune de plantare de puieți de Nuc negru (Juglans nigra) în Pădurea ”Cetate” din apropierea Parcului Dendrologic Gurghiu. Scopul acestei acțiuni a fost creșterea gradului de conștientizare a elevilor asupra gestionării conservării și dezvoltării durabile a pădurilor, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare”, a precizat ing. Marcel Mîndru, directorul Liceului Silvic Gurghiu.

Miercuri, 22 martie a venit rândul unei noi bogății naturale să facă obiectul unui moment de sărbătoare cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, prilej pentru elevii și profesorii Liceului Silvic să curețe cursurile de apă din Gurghiu. „Sub sloganul „Viitorul depinde de noi! Fiecare picătură/ gest contează!” Elevii Liceului Silvic Gurghiu din clasele primare, gimnaziale, liceale împreună cu cadrele didactice au participat la activități de ecologizare pe Râul Gurghiu și afluenții acestuia, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Campania declanșată de Apele Române, încurajează oamenii să facă tot ce le stă în propriile puteri pentru a ajuta la rezolvarea crizei apei și a salubrității”, au precizat reprezentanții Liceului Silvic Gurghiu.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Tabără de echitație cu cazare

Distribuie Să oferi copilului tău un program distractiv pe timpul celor 3 luni de vacanță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.