Home / Business / Finanțări de 142 milioane lei pentru Compania Aquaserv Târgu Mureș

Finanțări de 142 milioane lei pentru Compania Aquaserv Târgu Mureș

Distribuie

Două contracte de finanțare în valoare totală de 142.828.293 de lei au fost semnate marți, 21 martie, de conducerea SC Compania Aquaserv SA.

Contractele de finanțare au fost semnate la București, de către Marcel Boloș – ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Péter Ferenc – preşedintele Consiliului Județean Mureș, reprezentant al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Invest și Sipos Levente – director general al SC Compania Aquaserv SA.

Apă pentru șase comune

”S-a semnat contractul de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020. Zona Luduș-Grebenisu de Câmpie. UAT Luduș, UAT Sânger, UAT Tăureni, UAT Zau de Câmpie, UAT Grebenișu de Câmpie, UAT Șăulia, UAT Miheșu de Câmpie”, finanţat din fonduri europene. Proiectul, care urmează să fie implementat de Compania Aquaserv SA, are o valoare de 133.048.915,6 lei, fără TVA, şi este finanţat în proporţie de 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% bugetul local. Cofinanțarea de 6% este asigurată de către Compania Aquaserv SA”, au informat reprezentanții SC Compania Aquaserv SA.

Conform sursei citate, obiectivul general al proiectului este alimentarea cu apă potabilă de bună calitate a șase comune de pe Câmpia Transilvaniei, județul Mureș, mai exact Sânger, Tăureni, Zau de Câmpie, Miheșu de Câmpie, Șăulia și Grebenișu de Câmpie.

”Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei peste 9.000 de locuitori din 12 localităţi aparţinând celor șase comune, care cu ajutorul acestei investiţii vor avea acces pentru prima dată la sisteme publice de alimentare cu apă potabilă de calitate, din sursă sigură”, a mai informat aceeași sursă.

Extindere a digitalizării

Cel de-al doilea contract de finanțare, ”Extinderea digitalizării activității Compania Aquaserv SA prin achiziția de echipamente și software în vederea dezvoltării sistemului de management al pierderilor de apă”, are o valoare de 9.779.377,44 de lei, fără TVA, urmează să fie implementat în perioada martie 2023 – decembrie 2023 de Compania Aquaserv SA şi este finanţat în proporţie de 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% buget Consiliul Județean Mureș. Cofinanțarea de 6% este asigurată de către Compania Aquaserv SA.

”Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației, prin aplicarea unor măsuri de digitalizare necesare pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor în sectorul de apă/apă uzată – SCADA, GIS şi controlul pierderilor”, a mai menționat aceeași sursă.

Alex TOTH

Foto: Facebook – SC Compania Aquaserv


De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Detalii despre bărbatul înecat în râul Mureș

Distribuie Poliția Municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, în data de 22 mai, în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.