FOTO: Sărbătoarea Francofoniei la ”Lucian Blaga” Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

FOTO: Sărbătoarea Francofoniei la ”Lucian Blaga”

După ce vineri, 17 martie, elevii de la ”Blaga” l-au cinstit pe Sfântul Patrick, luni, 20 martie, a venit rândul Francofoniei să fie sărbătorită printr-o serie de activități menite să pună în valoare limba și cultura franceză. Activitățile au fost susținute atât la clasă cât si la biblioteca liceului, coordonate de profesoarele de limba franceză Aboș Gabriela, Dan Alexandra și bibliotecara Sanda Simon.

„Elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” au realizat numeroase activități prin care au marcat ziua de 20 martie, Ziua Francofoniei. De la micile deserturi franțuzești și produse tradiționale, proiecte și piese de teatru, dans și muzică, atmosfera franțuzească a învăluit holurile colorate ale liceului nostru. Conturate pe un fundal muzical realizat de noi, zâmbetele tuturor creionează tabloul familie BlagaRocks, o frumoasă echipă formată din oameni muncitori, devotați și bucuroși pentru ceea ce numim cu toții „Comunitatea Blaga”. Mulțumim profesorilor și elevilor pentru frumoasa colaborare și momentele pline de zâmbete și culoare”, au precizat reprezentanții catedrei de Limba franceză din cadrul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” se poate mândri cu o strânsă legătură în ce privește limba și cultura franceză, meritul fiind atât al elevilor cât și al Catedrei de Limba franceză. „Luna martie este dedicată Francofoniei, perioadă în care 220 de milioane de francofoni de pe 5 continente sărbătoresc limba lor comună, limba franceză și diversitatea Francofoniei, prin concursuri, spectacole, festivaluri de film, întâlniri literare, întâlniri gourmet, expoziții de artă Elevii Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” au avut șansa de a le fi împărtășită experiența din instituțiile universitare franceze, a doua absolvente, Moldovan Viviana si Giorgiana Nițui, actualmente studente în Franța, la Lille si la Rennes. Activitățile dedicate Francofoniei la liceul nostru au constat în interpretarea de cântece din cultura francofonă, interviuri cu personalități din diverse domenii, degustări de preparate culinare cu specific francofon, dans, interpretare de poezii, prezentări de carte. Elevele Ardelean Crina (clasa a XI-a D), Ștefana Chiorean (clasa a XI-a A), Andreea Zaharie (clasa a XII-a A) deținătoarele diplomei B2 au avut plăcerea de a insufla colegilor pasiunea pentru limba lui Molière. Trupa școlii, Blaga Rocks, formata din elevii Covrig Elisa (9-a F), Ariana Morar (clasa a IX-a D) Andrei Sasebeș (clasa a X-a A), Cristian Costea (clasa a X-a D), Antonia Botoi (clasa a XI-a D) Bogdan Graur (clasa a XI-a H), Miriam Pașca (clasa a XII-a D), ne-a încântat cu muzică francofonă”, au precizat reprezentanții Catedrei de Limba franceză.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE