Investiție în infrastructură în valoare de 129 milioane lei propusă de Consiliul Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1353 Vizualizări

Investiție în infrastructură în valoare de 129 milioane lei propusă de Consiliul Județean Mureș

Consilierii județeni au aprobat joi, 23 martie, într-o ședință ordinară de lucru, Studiul de prefezabilitate pentru investiția „Terminal intermodal de transport în zona Ungheni, județul Mureș”, prin selectarea unuia dintre cele trei scenarii propuse.

Potrivit informațiilor furnizate de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 56/22 aprilie 2021 privind aprobarea bugetului general al județului Mureș pentru anul 2021 a fost încuviințată elaborarea unui Studiu de prefezabilitate pentru realizarea unui terminal intermodal de transport în zona Ungheni.

”Scopul studiului l-a constituit identificarea celor mai eficiente variante de realizare în zona Ungheni, județul Mureș a unei infrastructuri adecvate interconectării a trei căi de comunicație, respectiv aerian, feroviar și auto. În cadrul studiului, proiectantul a analizat trei scenarii, după cum urmează: Scenariul 1 – nod intermodal în dreptul Parcului Industrial Mureș, și în nord față de Aeroportul ”Transilvania”, Scenariul 2 – în zona de Nord Est a Aeroportului ”Transilvania”, Scenariul 3 – în localitatea Vidrasău – Zona industrială. În cadrul recomandărilor privind dezvoltarea scenariilor, proiectantul propune studierea scenariului 1 în cadrul studiului de fezabilitate ce urmează a fi elaborat, acesta fiind scenariul cu cele mai multe avantaje sociale și economice, cu posibilitate de extindere în viitor”, a precizat Péter Ferenc.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a informat că ”valoarea estimată a investiției, fără TVA, este de 129.558.121,29 de lei, iar cheltuielile anuale de întreținere a investiției se ridică la 5.123.964 de lei.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE