Home / Administratie / Investiție în infrastructură în valoare de 129 milioane lei propusă de Consiliul Județean Mureș

Investiție în infrastructură în valoare de 129 milioane lei propusă de Consiliul Județean Mureș

Distribuie

Consilierii județeni au aprobat joi, 23 martie, într-o ședință ordinară de lucru, Studiul de prefezabilitate pentru investiția „Terminal intermodal de transport în zona Ungheni, județul Mureș”, prin selectarea unuia dintre cele trei scenarii propuse.

Potrivit informațiilor furnizate de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 56/22 aprilie 2021 privind aprobarea bugetului general al județului Mureș pentru anul 2021 a fost încuviințată elaborarea unui Studiu de prefezabilitate pentru realizarea unui terminal intermodal de transport în zona Ungheni.

”Scopul studiului l-a constituit identificarea celor mai eficiente variante de realizare în zona Ungheni, județul Mureș a unei infrastructuri adecvate interconectării a trei căi de comunicație, respectiv aerian, feroviar și auto. În cadrul studiului, proiectantul a analizat trei scenarii, după cum urmează: Scenariul 1 – nod intermodal în dreptul Parcului Industrial Mureș, și în nord față de Aeroportul ”Transilvania”, Scenariul 2 – în zona de Nord Est a Aeroportului ”Transilvania”, Scenariul 3 – în localitatea Vidrasău – Zona industrială. În cadrul recomandărilor privind dezvoltarea scenariilor, proiectantul propune studierea scenariului 1 în cadrul studiului de fezabilitate ce urmează a fi elaborat, acesta fiind scenariul cu cele mai multe avantaje sociale și economice, cu posibilitate de extindere în viitor”, a precizat Péter Ferenc.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a informat că ”valoarea estimată a investiției, fără TVA, este de 129.558.121,29 de lei, iar cheltuielile anuale de întreținere a investiției se ridică la 5.123.964 de lei.”

Alex TOTH


De asemenea, verificati

Finanțare PNRR de 32,6 milioane de lei pentru Primăria Târgu Mureș

Distribuie Primăria Municipiului Târgu Mureș a semnat, în calitate de beneficiar, un contract de finanțare în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.