Home / Învățămînt / Sfântul Patrick cinstit de elevii de la ”Blaga”

Sfântul Patrick cinstit de elevii de la ”Blaga”

Distribuie

17 martie reprezintă un moment de sărbătoare pentru elevii claselor cu predare limba engleză în regim intensiv din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin. Nu a făcut excepție nici acest an, elevii și cadrele didactice au cinstit cum se cuvine St. Patrick’s Day printr-o serie de manifestări menite să pună în valoare cunoștințele de limba engleză în rândul elevilor

„La Blaga marcarea zilelor de sărbătoare dedicate spațiului anglofon (și nu doar de către elevii claselor unde engleza se predă în regim intensiv sau bilingv) este demult o tradiție. Consider că nu este destul să înveți gramatică, vocabular și să dobândești competențe lingvistice de bază pentru a fi un bun cunoscător al limbii engleze. Înțelegerea adevărată o câștigi prin lectură, aprofundarea culturii și aprecierea realizărilor poporului a cărei limbă o studiezi”, a declarat Cristina Drescan, profesoară de engleză în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga.

De ce este important Sfântul Patrick?

„Sfântul Patrick este cel mai cunoscut și venerat sfânt al Irlandei, iar în această săptămână printr-o abordare transdisciplinară am realizat activități variate care țin de literatură (CS Lewis, Jonathan Swift, Oscar Wilde etc.), istorie (celți, normanzi etc.), religie (simboluri, istoria Sf.Patrick etc.), geografie, artă vizuală etc. Desigur am aplicat jocuri didactice și purtat discuții interesante care să capteze atenția elevilor și să-i sprijine în fixarea cunoștințelor de cultură și civilizație”, a precizat prof. Cristiona Drescan, care a ținut să sublinieze și aportul colegelor în organizarea St. Patrick’s Day! „În cadrul Cercului Pedagogic al profesorilor de limbă engleză din zona Reghin, colega noastră, prof. Kosztan Katinka a realizat o platformă online unde colegii încarcă activitățile susținute cu ocazia sărbătoririi Sfântului Patrick. Este o colecție remarcabilă de resurse și bune practici”, a menționat prof. Cristina Drescan.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Curaj! A început TEDx Cornișa

Distribuie Teatrul Național din Târgu-Mureș găzduiește astăzi cea de-a 3-a ediție a TEDx Cornișa, tema …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.