Home / Invatamant / Simulare de admitere la UMFST Târgu Mureș

Simulare de admitere la UMFST Târgu Mureș

Distribuie

Peste 600 de candidaţi vor participa la prima ediţie din acest an a simulării examenului de admitere la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş, pentru testarea nivelului de pregătire şi însuşire teoretică a cunoştinţelor.
„Simularea se va desfăşura în sistem hibrid (cu prezenţă fizică/ online) şi se adresează viitorilor candidaţi la examenul de admitere la programele de studii din domeniul Sănătate, specializările de 6 şi 5 ani, Medicină, Medicină militară, Medicină dentară şi Farmacie, atât în limba română cât şi în limba maghiară, precum şi pentru programele de 4 şi 3 ani, respectiv Asistenţă medicală generală (limba română şi limba maghiară), Nutriţie şi dietetică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Tehnică dentară, Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, în limba română. Peste 500 din numărul total de candidaţi înscrişi vor fi prezenţi duminică în campusul universităţii. În intervalul orar 7.00 – 7.40, candidaţii vor avea acces (cu dovada identităţii) în sălile situate în clădirea principală, iar cei care au optat pentru varianta online se vor loga pe site-ul oficial”, a anunţat, miercuri, UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.
Potrivit instituţiei, simularea examenului de admitere la programele de 6 şi 5 ani va avea o durată de 3 ore, respectiv 2 ore pentru programele de 4 şi 3 ani şi se va desfăşura duminică.
„Pentru cei ce şi-au dorit să cunoască îndeaproape mediul academic şi facilităţile pe care le au la dispoziţie studenţii noştri, Liga Studenţilor din Târgu Mureş, în calitate de organizator, a pregătit un tur de familiarizare care se va desfăşura sâmbătă, 25 martie, cu începere de la ora 12.00, având ca punct de plecare esplanada UMFST din faţa clădirii principale (strada Gheorghe Marinescu nr. 38). Examenul de admitere, sesiunea iulie, se va desfăşura în data de 23 iulie 2023 pentru toate programele de studii din domeniul Sănătate”, a precizat universitatea.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.