Home / Reviste / Ibanesti / Corala ”Armonia”, recital de suflet în biserica din Ibănești Sat

Corala ”Armonia”, recital de suflet în biserica din Ibănești Sat

Distribuie

Într-o însorită zi din mijlocul Postului Mare, credincioșii din Ibănești au avut parte de un moment cu totul special oferit de parohiile ortodoxe Ibănești și Râpa de Jos, un concert extraordinar de pricesne intitulat ,,Emoție și rugăciune – Icoana Răstignirii în culorile Muzicii Creștin Ortodoxe”.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în data de 21 martie începând cu ora 19.00, în Parohia Ortodoxă Ibănești, împreună cu Parohia Ortodoxă Râpa de Jos și la jumatatea Postului Mare, în lumina Sfintei Cruci a Lui Hristos, a avut loc un eveniment deosebit: un concert de pricesne extraordinar susținut de baritonul Alexandru Chiriac împreună cu o parte din membrii binecunoscutei Corale ,,Armonia” din Constanța, intitulat ,,Emoție și rugăciune – Icoana Răstignirii în culorile Muzicii Creștin Ortodoxe”. La acest eveniment au participat peste 500 de persoane, numeroși invitați și localnici din toată zona, care cu emoție în suflete și cu lacrimi pe fețele lor, au interpretat împreună cu membrii Coralei anumite pricesne cunoscute. Între aceste cântece au avut loc și recitaluri de poezii adecvate momentului, într-o liniște deplină. Un moment aparte în cadrul spectacolului a fost realizat de către baritonul Alexandru Chiriac, interpret al Operei din Brașov, care cu glasul său puternic și inconfundabil a făcut ca toți cei prezenți să vibreze de frumusețea momentului și să aprină lumina învierii în sufletele lor.”, a precizat părintele Dacian Oprea, Parohia Ortodoxă Râpa de Jos.

Printre invitați s-au numărat  preoții din Protopopiatul Reghin și nu numai, oficialitățile comunei Ibănești, primarul Vasile Dan și viceprimarul Marius Gliga, Mircea și David Todoran, managerii firmei Mirdatod Ibănești, precum și alți consilieri locali și consilieri bisericești din Ibănești și Râpa de Jos.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.