Ziua Poliției Române, sărbătorită la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 202 Vizualizări

Ziua Poliției Române, sărbătorită la Luduș

În acest an aniversăm 201 ani de la atestarea documentară a Poliției Române, o instituție fundamentală a statului de drept. Se poate spune că Poliția Română este una dintre primele și poate cea mai importantă instituție a statului la care pot apela cetățenii pentru rezolvarea unui caz dificil. Prin tradiția ultimelor două secole, polițistul este considerat, pe bună dreptate, un partener de nădejde a oamenilor cinstiți, este un om dedicat muncii sale pe care o desfășoară în condiții deosebite.

„Polițistul român este cunoscut în România, dar și în lume pentru eforturile și tenacitatea cu care își duce la îndeplinire toate misiunile primite. Polițiștii au dat dovadă de fiecare dată de hotărâre, corectitudine, cinste și încredere în puterea legii”, ne-a declarat comisarul șef Leonid Vasile Frandeș, șeful Poliției Orașului Luduș.

Pentru anul 2022, lucrătorii Poliției Orașului Luduș au raportat un bilanț favorabil, demn de o nouă sărbătorire a Zilei lor în cadrul festivităților porților deschise. Pentru vizitatori, îndeosebi elevi de la Școlile Gimnaziale nr. 1 și „Ioan Vlăduțiu” precum și pentru preșcolarii de la Grădinița de copii „Căsuța Fermecată” însoțiți de profesoarele Luminița Chețan, Diana Rusu, Carmen Urcan și Timea Piper, agentul principal Ioana Todea, subcomisarul Robert Bogdal și agentul șef principal Maria Tinca au prezentat tehnica specifică specializării lor și au răspuns la numeroasele întrebări puse de copii. De mare interes a fost prezentarea trusei folosite în cercetările criminalistice, copiii văzându-și propriile amprente, dar și dotările impresionante, luminoase și acustice ale autoutilitarei din dotarea Poliției.

„Prin asemenea manifestări dorim să fim alături  de copii, de toți cetățenii orașului, să îi conștientizăm despre cunoașterea legislației, pentru respectarea reglementărilor în vigoare”, a precizat comisar șef Leonid Vasile Frandeș.

La sărbătoare, avansări în grad

Urmând tradiția ultimilor ani, conform Dispoziției șefului Inspectoratului de Poliție, în conformitate cu prevederile articolului 14, articolului 15, articolului 16 și articolului 73 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului și articolelor 1 și 2 din Anexa 6 la Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 140/2016, privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale M.A.I .„Cu prilejul Zilei Poliției Române – 25 Martie 2023, agenții de poliție din Poliția Română – Inspectoratul de Poliție Județeană Mureș Cojocariu Iulian, Tinca Marian Ioan, Toma Gheorghe Mihăiță și Cârstea Emanuel se avansează în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim”.

Dispoziția a fost semnată de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, comisar șef de poliție Constantin Mihalache.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE