Home / Business / Detalii despre investiția Hochland de la Sovata

Detalii despre investiția Hochland de la Sovata

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Rețea de apă pluvială pentru hala de ambalare și fabrică de brânzeturi”, propus a fi amplasat în localitatea Sovata, strada Praidului nr. 135, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului pentru Decizia etapei de încadrare, document făcut public în data de 13 martie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția este realizată de către SC Hochland România SRL Sighișoara și prevede realizarea unei rețele de canalizare a apelor pluviale provenite din incinta clădirilor tehnologice, respectiv colectarea, epurarea și evacuarea lor în pârâul Iuhod.

”Rețeaua va avea lungimea totală de 535 de metri, va fi din conducte PVC cu diametre cuprinde între 160 – 400 de metri, respectiv conductă corugată din PEID cu diametrul de 800 de metri, prevăzută – la evacuare – cu clapetă de unicsens. Pe traseul conductelor se vor amplasa un număr de 31 de bucăți cămine de vizitare. Rețeaua de canalizare proiectată va prelua și apele pluviale – convențional curate – colectate într-un șanț pluvial existent pe amplasament în partea nordică, care colectează ape provenite de pe proprietăți limitrofe – acest șanț se va desființa”, se menționează în documentul citat.

(Redacția / Foto: Facebook – Hochland)


De asemenea, verificati

Curaj! A început TEDx Cornișa

Distribuie Teatrul Național din Târgu-Mureș găzduiește astăzi cea de-a 3-a ediție a TEDx Cornișa, tema …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.