Îngrijitori de elefanți din străinătate, vizită la Zoo Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 615 Vizualizări

Îngrijitori de elefanți din străinătate, vizită la Zoo Târgu Mureș

O grupă de îngrijitori de elefanți din diferite grădini zoologice din străinătate au sosit în vizită la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, pentru a revedea elefanții pe care i-au îngrijit pe vremuri, a anunțat miercuri, 29 martie, Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, ”aceasta este o practică obișnuită printre grădinile zoologice membre EAZA (Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice  și a Acvariilor din Europa), în special cei care au în colecție specii EEP (din cadrul Programelor Europene pentru Specii Periclitate), cum sunt de exemplu și elefanții.”

”Îngrijitorii de animale pe parcursul anilor dezvoltă o formă de contact strâns cu animalele îngrijite, care de fapt e și viceversa din partea animalelor. Animalele au încredere în îngrijitor, iar după un timp legătura emoțională devine ca într-o familie. Elefanții își recunosc îngrijitorii și la revederea cu aceștia încearcă în felul lor să comunice cu ei. Totodată, este și o posibilitate pentru schimb de experiență printre îngrijitori. Cu aceste ocazii au loc discuții reciproce despre diferite tehnici de management, cunoștințe și experiențe, care duc la o mai bună situație de bunăstare a animalelor și un management zilnic mai eficient în beneficiul elefanților. Conducerea și îngrijitorii grădinilor zoologice din Europa care au în colecție elefanți trebuie să urmeze Școală și Academie Specială de management pentru elefanți, unde primesc diploma de absolvire”, se menționează în comunicat.

Totodată, Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș a mai informat că ”în România numai Grădina Zoologică din Târgu Mureș are în colecție elefanți și are personal care a absolvit un asemenea curs.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE