VIDEO-FOTO: Primul zbor Air Connect între București și Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 909 Vizualizări

VIDEO-FOTO: Primul zbor Air Connect între București și Târgu Mureș

Prima cursă aeriană București – Târgu Mureș operată de compania Air Connect a aterizat marți, 28 martie, la ora 20.35, pe pista Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș. Zborurile regulate între Târgu Mureș și București vor fi operate cu patru frecvențe săptămânale, două zboruri în zilele de marți și două în zilele de joi, dimineața și seara: aterizări la Târgu Mureș la orele 7.00 și 20.35 și decolări către capitală la orele 7.30 și 21.05.

În ceea ce privește biletele de avion, acestea pot fi achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, din aplicația disponibilă în Apple Store și Google Play Store, ori prin intermediul agențiilor de turism, la tarife începând de la 164,15 de lei (tarif pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate), iar durata unui zbor este de aproximativ 42 de minute.

Ospitalitate mureșeană

Pasagerii celei dintâi curse Air Connect dintre București și Târgu Mureș au fost întâmpinați cu ospitalitate pe pista de aterizare de conducerea Aeroportului, cu pâine și sare oferită de două perechi de tineri îmbrăcați în costume populare transilvănene, moment care a fost urmat de o scurtă conferință de presă, în incinta Aeroportului.

”E un moment așteptat de patru ani și o lună, sper să răspundă și pasagerii la acest efort considerabil, această cursă și această companie aeriană se datorează unor oameni excepționali, minunați, care aduc sacrificii uriașe”, a spus Peti Andras, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, care a completat apoi că își dorește ”un parteneriat de durată, cu cât mai multe curse” și pe viitor ”o gamă variată de destinații”.

Cosmin Pop, promotor al noii curse

Principalul artizan al noii curse aeriene este, fără nicio îndoială, omul de afaceri mureșean Cosmin Pop, care a făcut lobby în acest sens la nivelul acționariatului Air Connect, cea mai nouă companie aeriană românească.

”O cursă Târgu Mureș – București pe care să ne putem baza nu mai avem de mai bine de un deceniu. Au mai fost câteva încercări, toate au fost și neofertante și scurte ca durată, astfel încât bâjbâim aici… Spuneam astăzi cuiva că a nu avea o legătură cu capitala astăzi este ca și cum nu ai avea o toaletă în casă”, a spus, cu realism, Cosmin Pop, acționar al companiei Air Connect.

Omul de afaceri care a transformat clădirea supranumită ”Cocoșul de Aur” din Târgu Mureș dintr-o ruină într-o destinație HoReCa de cinci stele și-a manifestat apoi optimismul că ”puntea aeriană” dintre Târgu Mureș și capitala României va suscita interesul călătorilor astfel încât într-un viitor apropiat zborurile să fie operate zilnic.

”Am reușit astăzi să facem ceva ce alții, cărora le era mult mai facil, care erau poate chiar însărcinați ca din responsabilitate față de aceste locuri și față de societate să facă, și nu au făcut. Astăzi, cineva, după eforturi susținute, a reușit să pună puntea aeriană între Târgu Mureș și București. De aici încolo, rămâne doar la latitudinea posibililor călători că demonstreze dacă vom transforma în ceva cronic acest mijloc de transport. Cred și am crezut întotdeauna că Târgu Mureș merită și are nevoie și își dorește această legătură aeriană cu singurul oraș din care își poate importa prosperitatea, capitala țării”, a punctat Cosmin Pop.

Parteneriatul cu comunitatea, esențial

La întâlnirea cu reprezentanții mass media au participat alți doi reprezentanți ai companiei Air Connect, respectiv Tudor Constantinescu, director general și acționar, și Alin Crețu, acționar.

”Din perspectiva noastră ne-am făcut temele. Avionul există, operează pe o bază regulată între destinațiile pe care le deservim, dar este jumătate din drum. Cealaltă jumătate înseamnă parteneriatul cu comunitatea locală, înseamnă să promovăm aceste servicii, să le consumăm pentru ca ele să se poată dezvolta. Am început să operăm între București și Târgu Mureș cu patru frecvențe săptămânale, am ales zilele săptâmânii de așa manieră încât să poată răspunde atât comunității de afaceri care poate face o deplasare de o zi la București sau comunității de afaceri din București, care vine la Mureș pentru a-și face meetingurile timp de o zi”, a precizat Tudor Constantinescu.

Directorul general al Air Connect a mai afirmat că ”pe măsură ce aceste zboruri vor fi rezervate, pe măsură ce numărul de pasageri va crește”, compania va avea ”capacitatea și dorința” să crească frecvențele.

”O cursă serioasă, o cursă matură, este o cursă care se operează în fiecare zi de-a lungul unei săptămâni. Dar trebuie să ajungem la acel punct”, a menționat Tudor Constantinescu.

La final, cei prezenți au fost invitați să închine un pahar de șampanie și să guste câte o felie dintr-un tort ornat special, cu sigla Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș și cea a companiei Air Connect.

Text: Alex TOTH

Video, foto: Alex TOTH, Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE