Home / Business / Castelele mureșene, promovate printr-un tur ciclist și un concurs foto

Castelele mureșene, promovate printr-un tur ciclist și un concurs foto

Distribuie

De Anul Castelelor, 2023, Asociația Visit Mureș și-a propus să promoveze, prin diverse activități, cele 17 castele și conace deschise circuitului turistic aflate pe teritoriul județului Mureș. În acest sens, reprezentanții ONG-ului au realizat broșuri, pliante, machete și hărți, materialele fiind distribuite atât la punctele de informare turistică din județul Mureș, cât și la diverse târguri și evenimente naționale și chiar internaționale de promovare a turismului. Totodată, în acest an, în luna aprilie va demara un concurs tematic de fotografie, iar în luna iunie va fi organizată, în premieră, o competiție ciclistă intitulată Turul Castelelor Visit Mureș.

Traseu al castelelor

Potrivit informațiilor furnizate joi, 30 martie, de către Szántó Lóránt, director executiv al Asociației Visit Mureș, județul Mureș deține un patrimoniu important de castele și conace, de aproximativ 40, fiind din acest punct de vedere fruntaș la nivelul Europei de Est.

”Încă de anul trecut am început să pregătim această tematică a castelelor pe care o considerăm o nișă turistică destul de importantă și în care județul Mureș este primul din țară și poate și din Europa de Est. Pe lângă aceasta, știm, castelele noastre sunt într-un spațiu destul de mic, nu este un drum așa de lung ca Valea Loarei, așa că aceste castele s-ar putea promova mult mai ușor”, a precizat Szántó Lóránt, cu prilejul unei conferințe de presă.

”De Anul Castelelor am făcut un colocviu cu proprietarii acestor castele, cu ajutorul cărora am încercat să stabilim o strategie. Cea mai bună idee a venit de la ei, până la urmă castelele din județ se pot promova reciproc. Noi nu avem un castel emblematic, cum e Castelul Corvinilor sau alte castele cunoscute din țară, însă avem foarte multe și într-o stare destul de bună, în perioada Baroc în secolul al XIX-lea s-au construit foarte multe castele pe teritoriul actual al județului Mureș. Este îmbucurător că foarte multe castele se află deja într-un stadiu de reabilitare sau sunt deja reabilitate și foarte multe dintre ele vor să intre în circuitul turistic”, a adăugat directorul executiv al Asociației Visit Mureș.

Concurs foto și tur ciclist

Pe lista viitoarelor activități de promovare a castelelor mureșene se află un concurs de artă fotografică, care va demara în luna aprilie.

”Va fi un concurs fotografic în perioada aprilie – august, din materialul acestui concurs am dori să facem o expoziție pe care o vom duce în diferite festivaluri și alte evenimente. În plus, cele mai bune 12 fotografii ne vor da materialul pentru Calendarul din 2024”, a informat Szántó Lóránt.

Asociația Visit Mureș va organiza, în luna iunie, prima ediție a unui tur ciclist intitulat Turul Castelelor, care va avea o durată de aproximativ 9-10 ore și va urma un traseu de 67 de kilometri care va începe la Brâncovenești și va trece prin localități precum Gurghiu, Gornești, Dumbrăvioara, Sângeorgiu de Mureș, până în Cetatea Medievală din Târgu Mureș.

”Am dori să îl organizăm în data de 11 iunie 2023. Scopul și obiectivele acestui tur sunt promovarea în primul rând a patrimoniului, dar și promovarea activității în aer liber. În plus, dorim să punem un pachet turistic la vedere, care după aceea poate fi folosit de agențiie conomici, de agențiile de turism interesate de acest lucru. Va fi o ediție pilot, în care participarea va fi limitată, nu ne putem perinda prin județ cu 100 de cicliști. Noi ne-am gândit la un număr de 30-50 de persoane, în primul rând am dori să invităm oameni activi, vizibili în societatea actuală, adică jurnaliști, influenceri, oameni politici, care după aceea să împărtășească experiențele lor”, a menționat directorul executiv al Asociației Visit Mureș.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.