Home / Slider / Facturi false, de 1,1 milioane de lei, investigate de Poliția Mureș

Facturi false, de 1,1 milioane de lei, investigate de Poliția Mureș

Distribuie

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au efectuat miercuri, 29 martie, 15 percheziții în județele Mureș, Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 241/2005.

”Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2016 – ianuarie 2021, reprezentanţii unei societăţi comerciale, din județul Mureş, cu activitate în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, ar fi înregistrat în contabilitate 361 de facturi fiscale, de 1.100.000 de lei, care s-ar fi dovedit a fi fără conţinut economic real, de la trei societăţi comerciale de tip missing trader (fantomă), aflate în circuite financiare ilegale cu alte entităţi „furnizoare de evaziune fiscală”. În urma perchezițiilor efectuate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea și Dolj, au fost depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție județean Mureș.

Conform sursei citate, în cursul zilei de miercuri, 29 martie, în baza probatoriului administrat în cauză, față de doi bărbați, de 37 și 54 de ani, ambii din județul Mureș, a fost luată măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la aceeași infracțiune.

”Astăzi, 30 martie a.c., magistrații din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cei doi. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Crimialistic Mureș. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, a mai informat sursa citată.

(Redacția / Foto: IPJ Mureș)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.