Home / Politic / Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre: Centrala de energie electrică Iernut va fi finalizată. Se semnează contractul pentru construcție!

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre: Centrala de energie electrică Iernut va fi finalizată. Se semnează contractul pentru construcție!

Distribuie

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat că în câteva zile se va semna contractul pentru execuția centralei termoelectrice Iernut.

“Centrala de energie electrică Iernut va fi finalizată. Se semnează contractul pentru construcție! După ce Guvernul Ciucă a deblocat proiectul centralei termoelectrice Iernut prin Ordonanță de urgență, conducerea Romgaz a anunțat că va semna noul contract de execuție a lucrărilor peste câteva zile. Proiectul va permite dezvoltarea capacității de producere a energiei electrice pe teritoriul județului Mureș și are o contribuție majoră la sporirea gradului de independență energetică a țării noastre. Centrala Iernut va fi una de mare putere (430 MW), cu regim de funcționare în bandă, adică 365 zile/an și cu o producție de peste 3.000.000 MWh/an, adică peste 7% din consumul național de energie. În momentul în care va fi pus în funcțiune acest obiectiv strategic al României, unul dintre efecte va duce la scăderea prețului la electricitate cu efecte favorabile atât pentru economie cât și pentru populație”, a declarat liderul PNL Mureș, Ciprian Dobre. 

Guvernul României condus de premierul Nicolae Ciucă a adoptat anul trecut Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale. Astfel, în cazul obiectivelor de investiții care au un rest de lucrări de realizat mai mic de 40%, cum este și în cazul centralei de la Iernut, obiectivul în cauză se poate finaliza printr-o negociere fără invitație prealabilă.

Guvernul României acordă o importanță deosebită investițiilor care contribuie la consolidarea securității energetice a țării. Rolul Romgaz, ca și companie națională, este determinant în implementarea planurilor Guvernului de a atinge acest obiectiv.

(Advertorial)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Licitație de 2,6 milioane de euro pentru exploatarea forestieră a 89.320 de metri cubi de lemn

Distribuie Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA Mureș a demarat, în data de 1 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.