S-a aprobat: fântână arteziană de o jumătate de milion de lei în Cetatea Târgu Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1134 Vizualizări

S-a aprobat: fântână arteziană de o jumătate de milion de lei în Cetatea Târgu Mureș!

Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș a aprobat joi, 30 martie, cu majoritate de voturi, într-o ședință ordinară de lucru, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Fântână arteziană” în  incinta Cetății Medievale Târgu Mureș la valoarea totală de 584.341,5 de lei, cu TVA inclus.

Conform Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, în urma unor lucrări de reamenajare și conservare realizate în ultimul deceniu, Cetatea Medievală din Târgu Mureș ”a devenit un centru de cultură, de odihnă și de agrement.”

”Este o zonă preferată a populației, dar întreținerea și atractivitatea zonei trebuie asigurate, chiar ridicate. Acest demers se poate atinge prin noi obiective și programe, care să diversifice oferta culturală, educațională și o distracție pentru localnici și pentru turiști”, se menționează în document.

În același referat se propune amplasarea unei replici a fântânii baroce demolate, pe baza unor desene originale, aflate în Arhiva Națională din județul Mureș.

”Amplasamentul propus al fântânii se află în vecinătatea unor construcții ridicate în perioada dintre 1744-1750, ele fiind clădirea cazarmei austriece și manutanță. Acest obiect, fântână împreună cu cele două clădiri realizate în stil Baroc, vor scoate în evidență și epoca barocă a Cetății din Târgu Mureș. În același timp cu această propunere, de realizare a fântânii baroce, se va reamplasa și macheta de bronz a Cetății, care împreună vor crea o nouă zonă de atracție pentru turiștii care vizitează Cetatea Târgu Mureșului”, se mai arată în documentul citat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE