Home / Sanatate / Paramedici din Ucraina, pregătiți la Târgu Mureș

Paramedici din Ucraina, pregătiți la Târgu Mureș

Distribuie

Paramedici din Ucraina sunt pregătiţi la Târgu Mureş şi Oradea în prim-ajutor de bază şi medicină tactică de intervenţie în caz de război, în baza unui acord asumat de România în cadrul NATO, a anunţat, joi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).
„În această perioadă, în Centrul de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă Târgu Mureş din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al Judeţului Mureş şi în Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Crişana’ al Judeţului Bihor sunt organizate cursurile de pregătire în domeniul primului ajutor calificat pentru paramedicii din Ucraina. Astfel, în cadrul centrului din judeţul Mureş, timp de o lună de zile, omologii ucraineni vor participa la cursul de prim-ajutor de bază, iar în centrul de la Oradea, timp de patru zile, paramedicii ucraineni vor fi pregătiţi în medicină tactică de intervenţie, cu simularea mai multor scenarii. Reamintim că România şi-a asumat, în cadrul NATO, un acord de pregătire a paramedicilor ucraineni care include şi medicină tactică de intervenţie în caz de război”, a anunţat DSU, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit sursei citate, la solicitarea de asistenţă internaţională a Ucrainei privind consolidarea rezilienţei naţionale în domeniul sănătăţii publice, Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre NATO (EADRCC), împreună cu statul român, au dezvoltat un proiect ce presupune pregătirea a 197 salvatori ucraineni din cadrul sistemului naţional pentru situaţii de urgenţă.
„Conform Acordului semnat în data de 24 octombrie de reprezentanţii DSU/MAI şi EADRCC, se va asigura instruirea paramedicilor în cadrul cursurilor de bază şi medicină tactică, precum şi cele destinate pregătirii instructorilor de prim ajutor calificat. Valoarea estimată a proiectului este de 450.000 EURO, ce sunt asiguraţi prin fondul fiduciar NATO, iar România va asigura, cu titlu gratuit, pregătirea în cadrul Centrelor SMURD de la Târgu Mureş şi Oradea”, se mai precizează în informarea DSU. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.