Home / Administratie / ”Săptămâna Altfel” și pentru Poliția Mureș

”Săptămâna Altfel” și pentru Poliția Mureș

Distribuie

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, respectiv Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, alături de polițiștii Serviciului Criminalistic, Biroului Rutier Târgu Mureș, Poliției municipiului Târnăveni și a posturilor de poliție au organizat în zilele trecute, cu ocazia Programului ”Săptămâna Altfel”, peste 30 de întâlniri cu elevii, în mediul urban și rural, la unități de învățământ din Berghia, Cuieșd, Șăulia, Livezeni, Cornești (Adămuș), Pogăceaua, Bahnea, Cuci și Petrilaca. 

Potrivit informațiilor furnizate de către Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, peste 1.500 de elevi au luat parte la discuții interactive cu privire la prevenirea victimizării, siguranța bunurilor, disciplina rutieră, consumul de alcool și alte substanțe sau riscurile care pot apărea în mediul online, cu accent pe simțul responsabilității și pe măsurile de protecție, de la caz la caz.

”Totodată, cei mici s-au avântat în activități în legătură cu rolul polițiștilor în comunitate și principalele atribuții ale acestora. Cu acest prilej, elevii au avut ocazia de a-și satisface curiozitățile și de a observa, îndeaproape, echipamentele și mijloacele tehnice utilizate de polițiști în activitățile specifice, autospecialele de intervenție, câinii de serviciu și nu în ultimul rând, trusele și instrumentele criminalistice. Profesia de polițist a fost un alt punct de interes pentru elevi, polițiștii oferind răspunsuri la întrebările elevilor cu privire la riscurile profesiei și responsabilitățile revenite. Simbolul celor peste 30 de întâlniri cu elevii a fost reprezentat de conturul unei inimi albastre, ca semnificație a locului prioritar pe care cei mici îl ocupă în activitatea poliției”, a informat sursa citată.

De asemenea, în aceeași perioadă, polițiștii serviciilor teritoriale din Inspectoratul de Poliție Județean Mureș au organizat mai multe activități în unitățile de învățământ din mediul rural și urban, în cadrul Proiectului Național ,,Școala Altfel”.

(Redacția / Foto: IPJ Mureș)


De asemenea, verificati

Finanțare PNRR de 32,6 milioane de lei pentru Primăria Târgu Mureș

Distribuie Primăria Municipiului Târgu Mureș a semnat, în calitate de beneficiar, un contract de finanțare în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.