Home / Invatamant / Școală mureșeană premiată la Competiția ”Tânărul Antreprenor”

Școală mureșeană premiată la Competiția ”Tânărul Antreprenor”

Distribuie

Etapa a II-a a Competiției “Tânărul Antreprenor” a avut loc marti, 28 martie, la Hotel ”My Continental” Sibiu, fiind organizată în cadrul proiectului ”Acces spre succes”, coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, University of South-Eastern (Norvegia) și Innovius As (Norvegia).

În cadrul evenimentului au fost prezentate proiectele echipelor de elevi care au fost desemnate câștigătoare în Etapa I – competiția din cadrul școlilor, ce a avut loc în februarie/martie 2023 în cele 12 școli partenere din proiect. În etapa a II-a, fiecare școală parteneră a fost reprezentată de o echipă formată din cinci elevi, coordonată de un cadru didactic, care au prezentat public ideea lor de afacere și proiectul la care au lucrat în perioada competiției.

Potrivit organizatorilor, patru dintre echipele prezente au reprezentat unități de învățământ din județul Mureș, astfel: ”ARCA – Atelier de Reciclare Creativă a Ambalajelor” (Școala Gimnazială ”Ion Dacian” Saschiz), ”NATURALBEȘTI” (Școala Gimnazială Albești), ”Eco-Târg” (Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș) și ”Fă Rai din ce ai” (Școala Gimnazială nr. 3 Târnăveni), iar cele trei proiecte câștigătoare și echipele de elevi sunt: locul 1 – Proiectul ”Bazar Mixt – Hai la Aga Agârbiceanu” – Echipa de elevi a Școlii Gimnaziale Axente Sever, locul 2 – Proiectul ”ARCA – Atelier de Reciclare Creativă a Ambalajelor” – Echipa de elevi a Școlii Gimnaziale „Ion Dacian” Saschiz și locul 3 – Proiectul ”Swap Shop & Loco Taxi” – Echipa de elevi a Școlii Gimnaziale ”Georg Daniel Teutsch” Agnita.

”Tematica și ideile de afaceri expuse de cele 12 echipe au fost variate și au ținut cont de criteriile de evaluare, dar și de obiectivele proiectului Acces spre Succes de a reduce absenteismul și abandonul școlar. Astfel proiectele prezentate au luat în calcul impactul asupra comunității locale, utilizarea resurselor existente din școli, implicarea elevilor ca resursă umană, reducerea, reciclarea și reutilizarea materialelor pentru a încuraja sustenabilitatea, utilizarea mijloacelor multimedia și TIC pentru promovarea ideilor și a proiectelor. Competiția a fost foarte strânsă deoarece proiectele au ilustrat creativitatea și implicarea elevilor, dedicarea cadrelor didactice și eforturile depuse de echipe pentru scrierea planului de afaceri, prezentarea publica a acestuia și realizarea machetelor ilustrative”, a informat sursa citată.

Echipa câștigătoare va beneficia de un schimb de experiență în Norvegia, iar pentru echipele clasate pe locurile 2 și 3 s-au oferit premii materiale.         

”Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 de euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează prevenirea abandonului școlar și/sau părăsirii timpurii a școlii, prin intermediul unui set de activități educaționale, non-formale și de integrare socială adresate unui număr de 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, în majoritate din mediul rural”, au mai informat organizatorii.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Detalii despre bărbatul înecat în râul Mureș

Distribuie Poliția Municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, în data de 22 mai, în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.