Cei mai buni informaticieni de gimnaziu premiați la Târgu-Mureș Învățămînt
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 1026 Vizualizări

Cei mai buni informaticieni de gimnaziu premiați la Târgu-Mureș

Sala Teatrului Național din Târgu-Mureș a găzduit luni, 4 aprilie, festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru ciclul gimnazial. Aproximativ 250 de elevi din clasele V-VIII s-au întrecut, în cinci centre de concurs, la sfârșitul de săptămână trecut pentru a-și demonstra cunoștințele. Jumătate dintre ei au plecat acasă cu diplome și medalii.

Foto: Sanda VIȚELAR

Elevii care au ocupat primele locuri au primit, pe lângă diplome și medalii, premii în bani. Acestea au fost acordate de Ministerul Educației Naționale, reprezentat la eveniment de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Ionel-Florian Lixandru. De asemenea, Fundația pentru Știință, Talent, Inovație și Motivație a dublat premiile oferite de Minister. Astfel, Premiul I a primit suma de 2000 de lei, Premiul II, 1400 de lei, Premiul III, 1000 de lei și pentru obținerea unei mențiuni, 600 de lei.

Inspectorul școlar de informatică, Szabó Zoltán, i-a felicitat pe participanții la concurs. ”Doresc să-i felicit pe toți participanți pentru că au ajuns în această etapă națională a concursului. Competiția este esența vieții noastre, trebuie să avem competiție pe mai multe niveluri. Primul nivel este cel al competiției cu noi înșine, pentru a fi mai buni decât am fost ieri și pentru asta este nevoie de mult studiu, avem nevoie de competiție pentru a ajunge la un anumit standard și pentru a-l depăși, mă gândesc la Bacalaureat, Evaluare Națională și programa școlară. Avem apoi competiția de Olimpiadă când elevii între ei se încearcă, se verifică și la un moment dat ne dăm seama cine este cel mai bun”, a spus acesta.

Inspectorul școlar de informatică, Szabó Zoltán Foto: Inspectoratul Școlar Județean Mureș

Cel mai tânăr olimpic

Cel mai tânăr olimpic, care a cucerit Premiul I și medalia de aur la clasa a V-a este, de fapt, în abia în clasa a IV-a. Este vorba despre Traian Danciu de la Liceul Teoretic Școala Europeană București. Tânărul informatician a declarat pentru Zi de Zi că, în această eră digitală în care trăim, informatica este cea mai bună alegere. ” În această eră digitală, am decis să mă apuc de informatică, pentru că este ceea ce ne place nouă copiilor cel mai mult. La această competiție problemele au fost destul de dificile, antrenante și am avut nevoie de destul de multă pregătire pentru a putea obține premiul I”, ne-a declarat Traian Danciu.

”A fost emoționant, suntem foarte mulțumiți de organizare, totul a fost pus la punct și nu au fost bâlbâieli. Subiectele au fost grele și provocatoare. Traian este în clasa a IV-a dar cum la acest nivel nu există Olimpiadă, a participat la clasa a V-a”, a completat Anda Danciu, mama olimpicului.

Traian Danciu, Premiul I, Clasa a V-a Foto: Sanda VIȚELAR

Județul Mureș a fost reprezentat de Vlad Ștefan Popa de la Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian, Centrul Județean de Excelență Mureș, Chertes Patrick, Școala Gimnazială ”Dacia”, Centrul de Excelență Hai la Olimpiadă și Mihai Rusu, Școala Gimnazială ”Romulus Guga”, Centru Județean de Excelență Mureș. Toți cei trei elevi sunt în clasa a VI-a, singurul premiat dintre ei fiind Vlad Ștefan Popa, care a cucerit o medalie de bronz. Puteți citi în Zi de Zi un material realizat cu olimpicul mureșean.

În cursul zilei de marți, 4 aprilie, au loc la Târgu-Mureș și probele de baraj pentru Lotul Național Olimpic la Informatică. În anul 2022 România a urcat pe pe locul doi în topul Hall of Fame al Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 123 de medalii.

Podium Olimpiada Națională de Informatică, Târgu-Mureș, 2023

CLASA A V-a

Premiul I – Medalie de Aur: Danciu Traian – Liceul Teoretic Școala Europeană, București  

Premiul II – Medalie de Aur:  Pipernea Radu – Colegiul Național De Informatică „Tudor Vianu”, București

Premiul III – Medalie de Aur: Nemțișor Andrei, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Infogym – Hai La Olimpiadă!, Iași

CLASA A VI-A

Premiul I – Medalie de Aur: Apostol Mihnea, Liceul Teoretic Internațional De Informatică, București

Premiul II – Medalie de Aur: Morariu Iulia Ela, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca

Premiul III – Medalie de Aur:  Hanganu Rareș, Colegiul Național De Informatică „Tudor Vianu”, București

CLASA A VII-A

Premiul I – Medalie de Aur: Drăgușanu Rareș, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București

Premiul II – Medalie de Aur: Mureșan Luca Valentin, Colegiul Național Mihai Eminescu, Centrul Județean de Excelență Satu Mare

Premiul III – Medalie de Aur:  Tutunaru Vlad Mihai, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București

CLASA A VIII-A

Premiul I – Medalie de Aur: Neacșu Matei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București

Premiul II – Medalie de Aur: Iorgulescu Andrei Paul, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București

Premiul III – Medalie de Aur:  Belu Ianis, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”/ Centrul Județean de Excelență Prahova

Sanda VIȚELAR

Sursa Foto General: Inspectoratul Școlar Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE