Detalii despre extinderea Promenada Mall Târgu Mureș: clădiri și parcări noi, plus stație mutată! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3241 Vizualizări

Detalii despre extinderea Promenada Mall Târgu Mureș: clădiri și parcări noi, plus stație mutată!

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, într-o ședință de lucru, că proiectul ”Construire clădiri comerciale în extinderea corpurilor C3, C4 și C5 și montare panouri de afișaj tip Led pe fațadele complexului comercial”, propus a fi amplasat în localitatea Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 243 nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Două corpuri noi de clădiri

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 21 martie 2023 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Shopping Mall Management SRL București și prevede construirea unui corp nou de clădire pe o suprafață de circa 1.121 de metri pătrați, situat adiacent clădirii C3 – ”Complex comercial Shopping Mall” și alipit de clădirea C4 – ”Centru comercial Leroy Merlin”.

”Corpul nou va fi amplasat astfel încât să aibă acces pentru aprovizionare direct din curtea exterioară a complexului, dar și acces clienți din parcare, respectiv din interior, iar spațiul rezultat va fi împărțit în două și destinat viitorilor chiriași – comercianți de retail, leisure, servicii. Noul corp va avea structura de rezistență similară cu cea a corpului de care va fi lipit. Proiectul prevede extinderea/ unificarea corpurilor C3 (Zona Hervis Sport) și C4 (Leroy Merlin) prin crearea unui corp independent (inclusiv ca și compartiment de incendiu) între cele două construcții cu regim de înălțime parter și sistem structural independent, cu rosturi de separare, fără a atinge structura de rezistență a celor două clădiri”, se menționează în document.

Totodată, investiția prevede și construirea unui nou corp de clădire adiacent clădirii C5 – ”Decathlon”, lipit de acesta pe latura de sud-est, în suprafață de circa 1.800 de metri pătrați.

”Zona extinderii va fi împărțită în două spații comerciale distincte, conform planului parter. Spațiile rezultate vor fi destinate viitorilor chiriași – comercianți de retail, leisure, servicii și vor cuprinde săli de vânzare, depozite, birouri și grupuri sanitare. Accesele se vor face din parcare, dinspre latura de nord-vest a centrului comercial. Noul corp va avea structura de rezistență similară cu cea a corpului de care va fi lipit”, se arată în documentul citat.

Stația de autobuz, mutată

În același proiect al Deciziei etapei de încadrare se mai prevede reconfigurarea fațadelor clădirii C5 – ”Decathlon” prin ”modificarea coloristicii și a unor accente de pe fațade, respectiv amplasarea unor panouri reclame iluminate din interior și logouri cu litere volumetrice luminoase montate pe fațade”, respectiv ”realizarea unei copertine deasupra spațiilor comerciale existente, respectiv cele noi pe laturile sud-est și sud-vest.”

Nu în ultimul rând, investitorii propun și reorganizarea fluxului principal în incintă, precum și crearea a 20 de parcări destinate autovehiculelor electrice cu posibilitate de încărcare a acestora cu o putere de minim 22kW.

”Artera principală pe care vor circula autobuzele se va translata de la strada Gheorghe Doja în fața centrului comercial cu posibilitate de racordare la viitoarele investiții comune din vecinătatea complexului spre drumul de legătură a autostrăzii A3”, se mai prevede în documentul citat.

Alex TOTH

Foto: Facebook – Promenada Mall Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE