Home / Învățămînt / Vlad Ștefan Popa, bronz pentru județul Mureș la Olimpiada Națională de Informatică

Vlad Ștefan Popa, bronz pentru județul Mureș la Olimpiada Națională de Informatică

Distribuie

Între 1 și 5 aprilie a avut loc la Târgu-Mureș Olimpiada Națională de Informatică pentru ciclul gimnazial la care au participat aproximativ 250 de elevi și 56 de cadre didactice din întreaga țară.

Județul Mureș a fost reprezentat de trei elevi de clasa a VI-a, respectiv Vlad Ștefan Popa de la Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian, Centrul Județean de Excelență Mureș, Chertes Patrick, Școala Gimnazială ”Dacia”, Centrul de Excelență Hai la Olimpiadă și Mihai Rusu, Școala Gimnazială ”Romulus Guga”, Centru Județean de Excelență Mureș.

Cel mai bun din județul Mureș

Singura medalie cucerită de elevii mureșeni a fost la gâtul elevului Vlad Ștefan Popa, respectiv medalia de bronz. Acesta a declarat, pentru Zi de Zi, că subiectele nu au fost neapărat grele, dar că a resimțit presiunea competiției. ”Competiția nu pot spune nici că a fost grea, nici că a fost foarte ușoară, de obicei la concursuri mă descurc un pic mai greu. De exemplu, dacă ar fi trebuit să fac acasă problemele de la concurs probabil că le-aș face mult mai bine”, ne-a spus acesta.

Vlad Ștefan Popa, alături de colegii premiați din clasa VI-a

Deși, modest, susține că nu se descurcă prea bine la concurs, luna trecută elevul mureșean a ocupat locul al III-lea la Concursul ”Grigore Moisil” Bistrița, unde a obținut și un Premiul de Excelență.

Coordonatoarea olimpicului mureșean este profesoara Mailat Ildiko de la Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian, spune că încep să se vadă rezultatele pregătirilor realizate la Centrul Județean de Excelență și că speră ca anul viitor să fie mai mulți participanți din județul Mureș la Olimpiadă.

”Subiectele au fost frumoase, zic eu, abordabile. Bineînțeles, întotdeauna există o problemă mai dificilă și, doar cei care lucrează suficient de mult, reușesc să o abordeze. Vlad s-a descurcat bine, a avut un pic de emoții și vom insista pe viitor pe pregătirea emoțională. Noi spunem că se poate și mai bine, vom încerca să ne pregătim pentru ca anul viitor să avem mai mulți participanți. Și anul acesta la etapa județeană au fost mulți participanți, dar au excelat cei trei care au reprezentat județul Mureș, doi dintre ei de la Centru Județean de Excelență și unul de la Centru de Informatică-Hai la Olimpiadă!”, a declarat aceasta pentru Zi de Zi.

Pasionat de informatică din clasa a III-a

Vlad a început să fie pasionat de calculatoare din clasa a III-a, când a vrut să afle cum funcționează, de fapt, acestea. ”Am început să studiez informatică din clasa a III-a, atunci am desfăcut un calculator să văd cum funcționează pe dinăuntru. Atunci nu prea știam, însă, cum să-l pun la loc. Acum am ceva mai multă experiență cu calculatoarele și știu și cum să le pun la loc. Pentru mine acest domeniu nu înseamnă doar partea de programare, ci și să înțelegi cum funcționează un calculator. Sunt atras de o combinație dintre cele două, respectiv ”low level development”, programare specifică hardware-ului”, a povestit elevul.

Deși doar în clasa a VI-a acesta știe deja ce își dorește pentru viitor: să plece la studiu în Noua Zeelandă.

A consemnat Sanda VIȚELAR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.