Protestele fermierilor mureşeni la final Eveniment
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 1868 Vizualizări

Protestele fermierilor mureşeni la final

În jurul orei 14.30 circulaţia în centrul municipiul Târgu-Mureş a fost reluată, după ce fermierii mureşeni au început să se îndrepte spre casă.

Reprezentanţii protestatarilor au avut o discuţie cu prefectul Judeţului Mureş, Mara Togănel, în cadrul căreia şi-au prezentat revendicările.

„Așa cum am convenit chiar de ieri cu organizatorii, astăzi, la ora 13:00, o delegație din partea organizatorilor protestului a venit pentru a-şi prezenta revendicările. Ne-au fost aduse la cunoștință revendicările domniilor lor, au fost lăsate cele două materiale și înregistrate la Instituția Prefectului. Urmează ca noi, la rândul nostru, să le transmitem către Ministerul Agriculturii și către Guvernul României. De asemenea, ce pot să vă spun că în timpul discuției au fost foarte mulțumiți că au avut o discuție cu dl. prim-ministru al României, urmând ca marți să se reîntâlnească delegația și reprezentanții de la nivel național cu prim-ministrul României și să dezbată punctual toate solicitările domniilor lor”, a declarat Mara Togănel.

Legat de tensiunile dintre protestatari şi forţele de ordine, precum şi de faptul că o parte din participanţii la protest nu au respectat prevederile autorizaţiei privind organizarea şi derularea manifestării, prefectul Judeţului Mureş, a arătat că, deşi înţelege nemulţumirea şi frustrarea fermierilor, cei care nu au respectat legea vor trebui să suporte consecinţele.

„O parte din participanţi nu au respectat regulile și avizele care au fost emise de către instituțiile abilitate și de către Primăria Municipiului Târgu Mureș. Având în vedere că situația puțin a degenerat, măsurile legale se vor aplica și își vor asuma organizatorii aceste măsuri pentru că nu au respectat avizele primite, dar am și dorit, din respect și din susținere pentru fermierii mureșeni, să fiu prezentă pe parcursul acestei zile în mijlocul lor, să vorbesc cu ei și să încerc ca în măsura posibilităților, problemele lor să le duc mai departe. Ei au dorit foarte mult ca revendicările lor să fie exprimate din centrul municipiului Târgu Mureș. Până la urmă s-a întâmplat acest lucru tocmai pentru a încerca să evităm anumite situații tensionate”, a mai declarat Mara Togănel.

Sanda VIŢELAR

Foto: Instituţia Prefectului Judeţul Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE