Mureș: Ședință anuală comună, membrii Cultul Eroilor și rezerviștii militari Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

Mureș: Ședință anuală comună, membrii Cultul Eroilor și rezerviștii militari

În prezența gl. mr. (r) Ioan Dan, fost locțiitor al procurorului României și, în prezent, membru în forul director al rezerviștilor militari, în asociația-mamă cu sediul în Capitală, (autor al volumului „Procesul Mareșalului Ion Antonescu”), la Cercul Militar Târgu Mureș a avut loc joi, 6 aprilie, ședința anuală comună a filialei județene „Avram Iancu” a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR) Mureș și a filialei Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Mediată de gl. mr. (r) Gheorghe Popa, președintele filialei, ședința i-a avut în prezidiu, alături de oaspetele din Capitală, pe col. (r) Ioan Cocian, președintele filialei Cultul Eroilor și, nu în ultimul rând, pe col. Cristian Boangăr, directorul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, locțiitor al comandantului gl. mr. Dacian-Tiberiu Șerban, reprezentând militarii activi și felicitând, susținând cu sugestii și cu fapte, la nevoie, colegii și prietenii rezerviști.

După intonarea Imnului Național al României, ședința a început cu alegerea secretarului de ședință, în persoana col. (r) Ionel Negru, s-a ținut un moment de reculegere în memoria veteranilor și camarazilor rezerviști decedați în răstimpul trecut de la ședința din aprilie 2022.

Președintele asociației rezerviștilor și veteranilor mureșeni, gl. mr. (r) Gheorghe Popa a prezentat obișnuita dare de seamă, cu mulțumirea că organizația are reuniți mai mulți membri și s-a întinerit, venind alături de vechii membri cadre militare ieșite de curând la pensie. Au fost trecute în revistă realizările anului trecut, desele participări în mediul rural mureșean precum și în alte județe, la evenimente în memoria veteranilor și la invitația primarilor care s-au remarcat prin destoinice fapte omagiind înaintașii. Cu multe amănunte, darea de seamă a fost captivantă și a rememorat un an plin de activități proprii, marcând și zilele tuturor armelor alături de alte organizații ale rezerviștilor, precum și alături de Forțele Speciale, cadrele militare în rezervă distingându- se în sărbătorile naționale, alături de militarii activi. Este bună colaborarea și cu structurile militare ale MAI, Pompieri, Jandarmi, Poliție, legământul de a servi patria și o prietenie strânsă creând o legătură pe viață.

Peședintele filialei rezerviștilor a mulțumit celor prezenți, un activ membru, col. (r) Gheorghe Ormenișan a fost ales vicepreședinte, și totodată a fost evidențiată activitatea susținătorilor: a gl. bg. Stoica Mușat, a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, a Clubului Tanchiștilor coordonal de col. (r) Todea Ispas, Asociației Eagles 09 condusă de col. (r) Ionel Negru, secretar Ioan Man, reprezentantei Consiliului Persoanelor Vârstnice aflată de asemenea în sală, Floarea Perțe, reprezentantului cadrelor în rezervă MAI, col. (r) Ioan Tohănean și mulți alți colaboratori.

Președintele Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, col. (r) Ioan Cocian, a prezentat darea de seamă a unui an fructuos, cu multiple deplasări în teren și acțiuni în memoria eroilor și veteranilor, cu dezvoltarea filialei prin atragerea de noi membri, chiar rezerviști- membri și în alte organizații, dar și tineri civili. Deplasările în teren, la subfiliale, (remarcându-se cea din Luduș condusă de col. Sever Pop), au fost o continuare a deplasărilor în alte localități decât Târgu Mureș, bine organizate de conducerea asociației, președintele său și vicepreședintele mr. conf. univ. dr. Adrian Simon. Prezența la Luduș – Gheja alături de Asociația Veteranilor, la Nandra și în comuna Ațintiș, ieșirea de sub tipar a revistei „Mureșul Eroic” sunt câteva din realizările bifate cu succes și o promisiune că dezideratele asociației sunt pe calea prevăzută în statut. Revenind la noi membri, noi adăugiri la statut permit atragerea de membri plini, precum și simpatizanți și susținători, elevii și studenții neavând obligativitatea plății cotizației lunare de 5 lei.

Spre finalul ședinței a luat cuvântul gl. mr. (r) Ioan Dan, născut în Județul Mureș și venind cu drag la rezerviști numindu-i camarazi, punctând cu simpatie, de la bun început, faptul că nu e verificator și nici controlor, ci dimpotrivă, e camarad atunci când participă la ședința unei filiale. Cuvinte adresate de domnia sa au fost de încurajare, felicitări și spor în activitate, reuniunea încheindu-se într- o notă optimistă.

Lia VINȚELER,

Asociația Cultul Eroilor Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE