Home / Religie / „Pe Calea Învierii, mai aproape de semeni”, campanie social-filantropică în județul Mureș

„Pe Calea Învierii, mai aproape de semeni”, campanie social-filantropică în județul Mureș

Distribuie

Postul Sfintelor Paști este un drum „al creșterii noastre întru Domnul și al desăvârșirii învierii noastre din întunericul păcatului” (Pr. Iosif Trifa), este răgazul pe care Dumnezeu ni-l pune la dispoziție pentru a ne lepăda de duhul acestei lumi, de omul cel vechi cu multe patimi, și a ne preda viața în întregime Fiului Său cel Iubit, începând o nouă viață cu El. În această perioadă ne dăm toată străduinţa spre a fi mai buni şi milostivi, spre a încununa postul cu rugăciune şi fapte, spre a ne preocupa de cei ce au mai puţin decât noi, spre a le oferi din preaplinul nostru, fie o rugăciune, o vorbă bună, o mângâiere sau o pâine, pentru ca la finalul acestei călătorii duhovniceşti către Părimirile şi Învierea Domnului să ne bucurăm împreună de bunătățile cerești, pe care Însuşi Mântuitorul ni le pregătește, prin Răstignirea și Învierea Sa, pentru răscumpărarea păcatelor noastre și spre a ne dărui bucuria cea adevărată – viața veșnică.

Pornind la drum cu aceste gânduri împărtășite de Pr. Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș, în perioada 29 martie – 5 aprilie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Eparhia Alba Iuliei, prin Structura de tineret pentru județul Mureș și Structura Social-Misionară pentru județul Mureș, în colaborare cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – filiala Târgu-Mureș, au organizat cea de-a doua parte a campaniei social-filantropice intitulată „Pe Calea Învierii, mai aproape de semeni”.

Desfășurată sub genericul „Ajută o familie să aibă ce pune pe masa de Paști!”, acțiunea a constat într-o colectă de alimente de primă necesitate (paste făinoase, făină, zahăr, ulei etc.), băuturi non-alcoolice (apă, sucuri) și dulciuri.

Vineri,07 aprilie a.c., părintele Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș, și părintele Mihai Dumitrescu, inspector social în județul Mureș, însoțiți de preoții parohi, au distribuit 300 de pachete unor familii cu posibilități materiale reduse din 12 comunități ale județului Mureș, respectiv: Poarta, Fărăgău, Ercea, Lefaia, Sântu, Adrian, Comori, Senereuș, Icland, Band, Săcăreni și Gănești. Darurile au adus lacrimi de bucurie pe obrajii brăzdați de lipsuri ai copiilor, tinerilor și vârstnicilor vizitați, obținând de la aceștia promisiunea cultivării credinței în Hristos și a valorilor moral-creștine în viața lor.

„Acţiunea „Pe Calea Învierii, mai aproape de semeni. Ajută o familie să aibă ce pune pe masa de Paști!” urmărește cultivarea solidarității, sprijinirea persoanelor vulnerabile sau defavorizate și reducerea abandonului școlar în comunitățile marginalizate din județul Mureș. Totodată, faptele de milostenie reprezintă chipul prin care ne arătăm dragostea față de Dumnezeu, căci ceea ce oferim săracilor, Însuși Dumnezeu primește: „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Matei 25, 40), El fiind ascuns în chipul sărmanului. Prima parte a campaniei s-a finalizat în data de 27 martie a.c., când 60 de familii din ale zece comunități din județ au primit în dar pachete consistente cu obiecte vestimentare și încălțăminte, jucării, alimente și produse de curățenie și igienă personală”, a precizat pr. Silviu Jimborean citat de www.reintregirea.ro.

Sursă foto: www.reintregirea.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Idei inedite pentru cadouri de Crăciun

Distribuie O dată u sosirea sezonului de iarnă, Centrul de Sticlă devine locul ideal pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.