Protest al fermierilor, în Luduș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 272 Vizualizări

Protest al fermierilor, în Luduș

Un eveniment fără precedent s-a desfășurat vineri, 7 aprilie, în orașul Luduș, atunci când anunțul protestului fermierilor din zonă s-a concretizat printr-un marș al tractoarelor. Și, au fost prezente multe asemenea utilaje agricole, de toate tipurile și culorile, dar reunite toate în jurul aceleași idei, aceea că agricultura românească a intrat în moarte clinică.

De ce s-a ajuns ca o ramură importantă a economiei naționale să devină o cenușăreasă? De ce guvernanții români sunt incapabili să ia măsuri adecvate situației interne și internaționale actuale?

Răspunsuri la aceste întrebări nu s-au dat până acum. Nemulțumirile fermierilor se îndreaptă și spre Uniunea Europeană care a exprimat o poziție dezavantajoasă pentru producătorii români.

În aceste zile, fermierii trag un semnal de alarmă și afirmă că România, dintr-o țară binecuvântată cu pământ, apă, climă și oameni harnici și pricepuți a ajuns să își susțină cetățenii cu produse inferioare calitativ provenite din importuri, la prețuri insuportabile pentru majoritatea locuitorilor care sunt condamnați la multe și grave privațiuni. Atât! Până aici!, avertizează fermierii care s-au hotărât că tăcerea, bunacuviință și calmul care îi caracterizează nu sunt productive.

La Luduș, Primăria cu Poliția Locală, Poliția Națională și Jandarmeria, alături de reprezentanți ai fermierilor au stabilit traseul și condițiile tehnice ale marșului parcurs pe tot traseul, început de la fosta fabrică de zahăr și până la ieșirea din oraș, în ordine și fără evenimente nedorite. În sunet de claxoane, cu drapele tricolore, cu lozinci decente, cele aproximativ 70-80 de tractoare au transmis guvernanților doleanțele lor.

Reproducem câteva dintre textele lozincilor poziționate pe utilaje: „Reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele importate  din Ucraina”, „Guvernanților, cu ce v-au greșit fermierii?”, „Stop importurilor de cereale fără taxe vamale!”, „Guvernanților, susțineți fermierii!”, „Fără cereale modificate genetic!”, solicitări legitime și de bun simț.

Acum, să vedem dacă le ia cineva în considerare.

Ioan A.  BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE