Home / Slider / Un om atacat şi trei urşi ucişi în accidente în Mureş
Claws of the bear. The front paw of the bear, Kamchatka, когти медведя. Передняя лапа медведя, Камчатка.

Un om atacat şi trei urşi ucişi în accidente în Mureş

Distribuie

Şeful Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a declarat, marţi, că în ultimele zile s-au semnalat numeroase incidente legate de urşi, între acestea regăsindu-se cel în care un om a fost atacat şi rănit, în zona Sovata, şi trei accidente, unul de tren, iar două pe Autostrada Transilvania.

„A fost atacul de la Sovata în care un om a fost rănit, se presupune de către o ursoaică. Încă nu ni s-au cerut despăgubiri deoarece noi acordăm aceste despăgubiri. Nu avem datele respective deoarece, în cazul unui atac, ursul pleacă, omul este dus la UPU şi nu mai ai ce vedea, ursul nu mai stă acolo. Am recomandat celor de la fondul de vânătoare, Administraţia Fondului de Vânătoare, să ceară pentru a primi autorizaţie de împuşcare pentru un urs (…) Dacă a fost ursoaică cu pui, se schimbă puţin problemele (…) Două accidente de maşină, unul de tren, şi, ca noutate, accidentele au fost pe autostrada Iernut-Cheţani. Un urs a fost omorât, unul a fost rănit după care a murit. Au fost predaţi la fondurile de vânătoare (…) Se vede că acele garduri n-au dat rezultate dacă urşii au ajuns pe autostradă. Nu e firesc să vedem urşi pe autostradă, la o viteză de 130 km/h să loveşti un urs nu e cea mai mare plăcere”, a declarat presei, marţi, Dănuţ Ştefănescu.

Acesta a precizat că deşi urşii nu au habitatul în zona de câmpie, aici au început să fie semnalaţi tot mai des şi provoacă pagube.

„Nu pe câmpie este habitatul ursului, deci n-ar avea ce să caute ursul, el are habitat în zona montană, în pădurile din zona montană. Din păcate avem mai multe pagube, foarte mulţi urşi au coborât în zona de câmpie (…) Stau în acele zone unde găsesc de mâncare, o oaie sau o vită, după care vine sezonul de porumb, de fructe şi se axează pe aceste lucruri. Din păcate avem foarte mulţi. Sperăm că inventarierea care se face la nivel de ţară de către Ministerul Mediului să scoată în evidenţă numărul aproape exact de urşi. Să vedem câţi urşi avem în realitate, cu cât este depăşit efectivul normal de urşi”, a afirmat şeful APM Mureş.

El a precizat că primăriile din judeţul Mureş nu au uzat de ordonanţa de urgenţă pentru extragerea urşilor, preferând doar alungarea acestora şi, recent, relocarea, deşi în România, pe baza acestui act normativ, au fost împuşcaţi circa 25-30 de urşi.

Redacţia

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.