Home / Stiri nationale / Raed Arafat, vizită oficială în Chile

Raed Arafat, vizită oficială în Chile

Distribuie

Santiago de Chile – Trimisul special al Agerpres, Florentina Peia, transmite: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că Memorandumul de colaborare în domeniul situaţiilor de urgenţă semnat cu Chile vizează cooperarea în domeniul intervenţiilor la cutremure şi incendiile de pădure.

„Este un memorandum de cooperare între România şi Chile la nivel de instituţii care se ocupă de protecţia civilă, DSU cu toate structurile aflate în coordonare şi agenţia lor de răspuns la urgenţă sau de coordonare a situaţiilor de urgenţă din cadrul Ministerului de Interne. Colaborarea va fi pe mai multe segmente. Unul este pe partea de cutremure, unde avem unii ce învăţa de la ceilalţi de la intervenţie la prevenire, la toate aspectele corelate cu domeniul intervenţiilor la cutremure. Incendiile de pădure va fi un alt domeniu. În cursul ultimei perioade s-a intervenit de către Europa în Chile pentru a-i sprijini în incendiile de pădure devastatoare care au avut loc aici. Aşa că va fi o linie de cooperare şi pe acest domeniu. Clar, România poate (interveni – n.r.) sub Mecanismul de protecţie civilă europeană aşa cum a fost până acum. Schimb de cunoştinţe, de experienţă, de pregătire, de formare de personal, tot poate să fie realizat în următoarea perioadă”, a explicat şeful DSU, aflat în Chile.

El a precizat că, după semnarea memorandumului, încep discuţiile tehnice.

„Astăzi vom avea prima discuţie la nivel de şefi de instituţii, după care vom desemna oamenii care se vor ocupa de această cooperare pentru a o concretiza pe teren”, a mai spus Raed Arafat.

Memorandumul de colaborare între instituţiile din România şi Chile responsabile de gestionarea situaţiilor de urgenţă a fost semnat, sâmbătă, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a omologului său chilian, Gabriel Boric.

Documentul a fost semnat din partea României de şeful DSU, Raed Arafat, la Palatul La Moneda din Santiago de Chile.

(www.agerpres.ro)


De asemenea, verificati

Modificări ale asigurării pentru concedii și indemnizații pe bază de contract cu CAS

Distribuie Venitul lunar înscris în contractul de asigurare nu va putea fi mai mare decât …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.